Algemeen

Voorspellingen van de meest ongelooflijke technologische vooruitgang

Voorspellingen van de meest ongelooflijke technologische vooruitgang

Röntgenvisie en onzichtbaarheidsmantels zoals die van Harry Potter behoren tot de uitvindingen op de voorspellingslijst van de experts voor 2039, gepubliceerd in het tijdschrift New Scientist.

Deskundigen zijn van mening dat röntgenzicht, waarmee u door muren heen kunt kijken, mogelijk zou kunnen zijn dankzij een uitbreiding van het huidige echografisch onderzoek.

Onzichtbaarheidsmantels, zoals die worden gebruikt door fictieve personages, waaronder Harry Potter, kunnen tegen die datum ook in winkels verkrijgbaar zijn; Er zijn al onderzoekers bezig met de ontwikkeling van weefsels die het menselijk oog voor de gek houden door lichtgolven af ​​te buigen.

Ondertussen zou een materiaal dat gekko-benen nabootst ook kunnen worden ontwikkeld voor gebruik in handschoenen en laarzen, waardoor mensen zich aan muren kunnen hechten en klimmen als Spiderman.

De voorspellingen zijn opgesteld door het tijdschrift New Scientist ter herdenking van de 30ste verjaardag van het eerste mobiele telefoonnetwerk, gelanceerd door een Japans bedrijf in Tokio in 1979.

Wetenschappers die door het tijdschrift worden ondervraagd, zijn ook van mening dat een draagbaar vertaalapparaat, zoals de Babel Fish uit "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy", in de komende 30 jaar zou kunnen worden ontwikkeld, waardoor onmiddellijke vertaling van woorden in vreemde talen die door de gebruiker. Het zou kunnen worden gebouwd op basis van een technologie die al door Amerikaanse soldaten in Irak wordt gebruikt, die gemeenschappelijke spraakpatronen herkent om van het Arabisch naar het Engels te vertalen.

Een "draagbare genezingsmachine", vergelijkbaar met die van Dr. McCoy in Star Trek, staat ook op de lijst. Wetenschappers geloven dat het mogelijk zal zijn om het op het menselijk lichaam te richten om interne schade te ontdekken en genezing te bevorderen.

Volgens deskundigen zou een ‘raketrugzak’ (betaalbaar en direct verkrijgbaar), zoals die van James Bond in de film ‘Operation Thunder’, ook deel uitmaken van ons dagelijks leven in 2039; het zou gebruikers in staat stellen om snel korte afstanden af ​​te leggen en wegen te vermijden.

Er zou tegen die tijd ook een apparaat kunnen zijn dat menselijke energie gebruikt om apparaten zoals mobiele telefoons en iPods op te laden.

De lijst met mogelijke technologische vooruitgang omvat:

  • Röntgenzicht
  • Onzichtbaarheidsmantel
  • Healing handheld-apparaat
  • Materialen zoals Spiderman voor handschoenen en laarzen
  • Op mensen gebaseerde telefoonoplader
  • Jetpack
  • Persoonlijk ruimteschip.
  • Kunstmatige kieuwen om te duiken
  • Vertaalapparaat.

Bron: The Telegraph Science and TechnologyVideo: De 10 rode vlaggen van een narcist (December 2021).