Informatie

Teruel gids

Teruel gids


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Wat te zien en te bezoeken in de provincie Teruel?

Het verre en landelijke Provincie Teruel Het is gelegen in het noordoosten van Spanje. Het maakt deel uit van de regio Aragon

Het grenst aan de provincies Cuenca, Valencia, Castellón, Tarragona, Zaragoza en Guadalajara. Dankzij de infrastructuurinspanningen die de afgelopen jaren zijn geleverd, passeren steeds meer mensen, die tussen het noorden en het zuiden van Spanje reizen, Teruel om te vermijden dat ze Madrid oversteken. De hoofdroute tussen Catalonië, Castilla La Mancha en Valencia (N-420, N-330 en N-234) loopt door Teruelcapital.

De provincie heeft 14.808 km2 en telt 140.771 inwoners. Teruel is de provincie met de laagste bevolkingsdichtheid, samen met Soria, die de minste heeft. Een kwart van dat aantal inwoners woont in de hoofdstad, de rest leeft in de 236 populaties verspreid over de provincie. Sommige van deze steden lijken in de vorige eeuw te stagneren, zoals het geval is in Albarracín. Het landschap in de provincie Teruel is typerend voor landelijk Spanje en dit is het meest indrukwekkend: hoge en majestueuze bergen, met groene valleien en droge vlaktes in het noorden.

Het klimaat in Teruel Het is erg extreem, de temperaturen kunnen in de droge zomer oplopen tot 40º en in de winter tot 19º onder nul.

De belangrijkste industrieën van de provincie zijn: graanteelt, toerisme, mijnbouw, veeteelt, met name varkenshouderij (om de beroemde Serranoham, Teruel Ham te produceren).

De provincie heeft twee belangrijke punten voor het beoefenen van sneeuwsport, die in de winter erg populair zijn bij skiërs. Het zijn skipistes, misschien wel goedkoper, dan de rest van de pistes in het noorden van Spanje.

Javalambre-skipiste: gelegen op 2.000 meter. Sierra de Javalambre.

Skipistes in Valdelinares: op 2.000 meter. hoogte vind je 6,5 km aan skipistes. Het is tussen de Sierra de Gúdar nabij Teruel en Castellón.

Teruel hoofdstad

Teruel Het is de kleinste provinciehoofdstad van allemaal, met slechts 35.000 inwoners en werd bezet door de Arabieren tijdens de islamitische bezettingsperiode, dus de straten hebben nog steeds de typische architectuur en verstedelijking van die periode.

Het werd bevrijd door koning AlfonsoII in de 12e eeuw en werd een van de Mudejar-kunstcentra van die tijd (een stijl die voortkwam uit de islamitische invloed en traditie, die andere hedendaagse Europese architecturale stijlen, met name de gotiek, beïnvloedde). In 1986 UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed vanwege de opmerkelijke Mudejar-architectuur van Teruel en andere delen van Aragon.

In Teruel komen de rivieren Guadalaviar en Alfambra samen.

Teruel festivals

De patroonheilige van de stad is San Cristóbal en de lokale festivals worden gevierd op de zondag die het dichtst bij die datum van San Cristóbal ligt, dat is 10 juli. De feesten dienen ook om de beroemde liefhebbers van Teruel te herdenken.

The Legend of the Lovers of Teruel

Deze beroemde legende zegt het volgende: In het begin van de dertiende eeuw besloten twee jonge mannen, Juan Diego deMarcilla en Isabel de Segura, die altijd goede vrienden waren geweest, dat ze verliefd waren. Juan Diego vroeg zijn vader om Isabel's hand, die weigerde te denken dat hij geen middelen had om haar te steunen. zijn dochter. De vader gaf de jongen 5 jaar de tijd om naar de kruistochten te gaan en zijn fortuin te maken. Tegelijkertijd probeerde hij zijn dochter over te halen om met een betere en rijkere man te trouwen. Isabel weigerde, zelfs toen de ambtstermijn van vijf jaar bijna af was, in de overtuiging dat haar minnaar nooit zou terugkeren.Haar vader regelde haar huwelijk met een rijke man en ze moesten op de laatste dag van die periode trouwen. Toen het zover was, deden ze dat. Later slaagde Juan Diego erin terug te keren en Isabel in het geheim te zien. Hij vroeg haar om een ​​kus en ze vertelde hem dat ze dat niet kon omdat ze een getrouwde vrouw was, waarmee hij liever zelfmoord pleegde. De volgende dag, tijdens haar begrafenis, naderde een in het zwart geklede vrouw de rouwkist en gaf haar de kus die ze haar had ontzegd toen ze nog leefde. Na het kussen van haar minnaar viel Isabel dood neer aan de voet van de rouwkist. Teruel in een kapel, die naast de kerk van San Pedro staat.

Vijfden en carnaval in Sarrión: Ze vieren het op 15 februari.

Isabel's bruiloft: worden gevierd op 16 februari.

Wonderdag: gevierd op 29 maart in Calanda.

Sint Peter: het wordt gevierd in Mosqueruela op 29 april.

goede week, worden gevierd van 1 tot 4 april 2010 (van Witte Donderdag tot Zondag). Er vinden processies plaats, die het bekijken waard zijn. Die van: Teruel en Calanda vallen op.

Sint George: het wordt gevierd in Híjar.

Sint George: op 23 april de Aragon gemeenschapsdag.

Dag van de Arbeid: 1 mei.

Santa Cruz: 3 mei wordt gevierd in Carrión.

Kerstman Quiteria: ze worden gevierd op 22 mei in Samper de Calanda.

San Juan: het wordt gevierd op 24 juni in Sarrión.

Maagd van de veronderstelling: gevierd op 15 augustus.

Festiviteiten van de wijk San León: ze worden gevierd op 20 september in deze buurt van Teruel.

Alle heiligen: 1 november.

Dag van de grondwet: op 6 december.

Onbevlekte Ontvangenis: op 8 december.

Kerstdag: 25 december.

Wat te zien in Teruel

Kathedraal: Een prachtige 12e-eeuwse kathedraal in Mudejar-stijl, het is waarschijnlijk het meest karakteristieke monument in Teruel, dankzij de kenmerken van de Mudejar-kunst.

Klooster van San Francisco: gebouwd in 1391 met wandtapijten uit de 17e eeuw.

Mausoleum van de liefhebbers van Teruel: gebouwd in de afgelopen eeuw door Juan de Avalosy gelegen in een kapel naast de kerk van San Pedro. In het mausoleum liggen de sculpturen van de geliefden naast elkaar.

Toren van de Verlosser: Het is de best bewaarde toren in Mudejar-stijl in de stad Andere torens die het bekijken waard zijn, zijn: Torre San Martín, de oudste en Torre San Pedro naast de gelijknamige kerk.

Dinopolis: Het is een nieuw cultureel themapark gewijd aan dinosaurussen, met een interessant "Jurassic Circuit", waar ze de geschiedenis van dinosaurussen uitleggen, er is een museum met fossielen, een 3D-bioscoop en een meteoriet. Het is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Waar te eten in Teruel en zijn provincie

Restaurants in de hoofdstad van Teruel:

 • De munt, klassieke en traditionele keuken uit Teruel.
 • La Tierreta, traditionele en innovatieve keuken, goede prijs / kwaliteit verhouding.
 • Het wonder, veel bezocht door de lokale bevolking, traditionele gerechten.

Tapasbars in de hoofdstad van Teruel:

 • De Juncos, Ramóny Cajal, een bescheiden bar, waar snacks in Baskische stijl worden geserveerd.
 • Rokelin Tavern, JoaquínCosta, 33, goede serranoham en goede worsten.

Restaurants in de provincie Teruel:

 • De Batán In Tramacastilla is de traditionele en creatieve keuken een van de beste restaurants in de provincie.
 • Restaurant El Milagro

Zien Aragonese keuken

Teruel Hotels

ParadorHotel ***, druk voor meer informatie;

Koningin Cristina***, gelegen in de oude wijk, is onlangs gerenoveerd, heeft een goed restaurant;

SuiteCamarena Plaza*** nieuw hotel gelegen aan de rand van de stad, het is ideaal voor gezinnen die de Dinopolis gaan bezoeken.

Hotels in de provincie Teruel

Husa Hospedería LaIglesuela del Cid**** in La Iglesuela del Cid: prachtig 13e-eeuws paleis, omgebouwd tot een uitstekend hotel met 35 kamers en een suite;

Huis van de Bron** in Albarracín, een bescheiden hotel gelegen in een arina-fabriek van meer dan 200 jaar oud, gelegen aan de oevers van de rivier de Guadalaviar, is het uitgerust met 14 comfortabele en aangenaam ingerichte kamers; Parador de Alcañiz*** in Alcañiz, een prachtig 13e-eeuws kasteel en klooster, met alle gebruikelijke voorzieningen en uitrusting hostels; De Cresolde Calaceite in Calaceite, het is gevestigd in een oude 13e-eeuwse oliemolen, gerenoveerd en uitgerust met 2 tweepersoonskamers en 3 suites.

Interessante plaatsen in de provincie Teruel

Albarracin: stad van indrukwekkende schoonheid verborgen in de Sierra de Albarracín. (foto's van Albarracín) Het ligt 28 km van Teruel. Het is een van de minst bekende en meest indrukwekkende plekken in Spanje. Bezoekers van deze stad zullen onder de indruk zijn van de authenticiteit en schoonheid van Albarracín, gelegen in het natuurreservaat in de Universal Mountains en met een prachtig uitzicht over de rivier de Guadalquivir.

Een bezoek aan Albarracín en een wandeling door de smalle en kronkelende straatjes is alsof je een stap terug in de tijd doet. Hoe hoger je klimt, hoe smaller de straten en zijn pittoreske huizen worden. Wanneer u de top bereikt en het kasteel beklimt, kunt u een prachtig uitzicht over de omgeving zien of gewoon uw longen vullen met schone lucht.

Het hotel is het hele jaar door geopend en ligt in de oude wijk, op slechts 33.800 km van de historische stad Teruel.

Albarracín grenst aan de oude koninkrijken Castilië, Aragon en Valencia, waardoor het op sleutelmomenten in de geschiedenis van Spanje een belangrijke strategische situatie kreeg. Om deze reden zijn er gebouwen met islamitische kenmerken, gebouwd met indrukwekkende stenen, adellijke huizen uit de middeleeuwen, toen koningin Isabel van Castilië en koning Fernando van Aragón hun koninkrijken verenigden door hun huwelijk, in de tijd dat Spanje werd bezet door moslims.

Albarracín heeft een goed hotelaanbod, maar bezoekers kunnen ook verblijven in Parador de Teruel, Het is een ½ uur rijden en de wandeling tussen Lacapital en Albarracín is erg mooi.

Alcañiz: prachtige stad uitgeroepen tot nationaal historisch erfgoed. De processies van Semana Santa, die in deze stad worden gehouden, zijn in heel Spanje bekend en trekken jaarlijks duizenden toeristen. In de oude wijk van de stad is er een netwerk van ondergrondse tunnels, die alle belangrijke gebouwen van de stad in de middeleeuwen met elkaar verbindt en onlangs is geopend voor bezoekers, toegankelijk via het informatie- en toerismebureau. De Plaza de España is erg mooi en wordt geflankeerd door de kerk van Santa María en het stadhuis, beide met indrukwekkende gevels.


Cantavieja: Het is een prachtige stad, met slechts 760 inwoners, met enkele opmerkelijke gebouwen zoals: het stadhuis: het is een 13e eeuws paleis; de kerk van San Miguel, in gotische stijl; de parochiekerk: barokstijl uit de 17e eeuw; de Plaza de Cristo Rey is een van de meest indrukwekkende in de provincie Teruel.

appelboom: Stadje gelegen in de mooie omgeving van Teruel, omgeven door weilanden, rivieren en rijke vegetatie, waar het heerlijk vertoeven is.

Mirambel: kleine stad met verschillende interessante renaissance- en barokke gebouwen

Mora de Rubielos: stad zeer bekend bij skiërs.

Rubielos de Mora: prachtige stad met indrukwekkende monumenten, kleine paleizen, een klooster en indrukwekkende torens die behoren tot de muur die vroeger de stad omsingelde.

Mosqueruela: het ligt op slechts 20 km van Cantavieja, het is een magische ommuurde stad. De poorten van de muur en de kerk van Onze Lieve Vrouw van de Assumptie, dateren uit de Middeleeuwen, tussen de 12e en 14e eeuw.

Puertomingalvo: prachtig middeleeuws stadje, dat grenst aan de stad Valencia.

Mijnmuseum Luister: het is gelegen in de regio Cuenca Minera, aan de voet van de Sierra Sant Just, in de gemeente Listen. Het bevindt zich in een echte kolenmijn, er worden rondleidingen georganiseerd in de mijn, alle bezoekers komen 200 meter diep binnen met een helm en gedurende 75 minuten voelen bezoekers zich mijnwerkers en bezoeken ze een echte kolenmijn. Het feit dat het tot 200 meter diep gaat en een echte steenkoollaag bezoekt, maakt dit museum uniek in Spanje en derde in Europa.


Video: Top 10 lugares que ver y hacer en TERUEL capital 1 día: ciudad de los amantes y mudéjar (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kagashicage

  Ik dacht altijd anders, heel erg bedankt voor de hulp bij dit probleem.

 2. Gorman

  Volgens mij vergist u zich. Schrijf me in PM, we zullen bespreken.

 3. Bamard

  Het gebeurt. Laten we dit probleem bespreken.Schrijf een bericht