Algemeen

Adverteren op webpagina's

Adverteren op webpagina's

Inkomsten van Google en Yahoo

Vijf dagen geleden Yahoo! publiceerde de resultaten in het eerste kwartaal van 2005: inkomsten van 1.173 miljoen dollar (55% meer dan in dezelfde periode van 2004). Het grootste deel van het nieuws meldde dat de meeste inkomsten die door Yahoo werden gegenereerd, verband hielden met het adverteren in de webpagina's.

Google heeft zojuist zijn financiële resultaten voor dezelfde periode gepresenteerd. Het nieuws heeft een grote impact gehad op de aandelenkoers van het bedrijf, de titels bereikten al snel $ 218,7, een recordhoogte ooit en ze stijgen nog steeds.

Adverteren op webpagina's, een bedrijf in opkomst

Dit zijn zonder twijfel niet de eerste schattingen van de advertentiemarkt op internet. De resultaten van Yahoo en Google laten zien dat adverteren op internet, althans in de Angelsaksische wereld, een groeiend bedrijf is en een markt van progressieve volwassenheid. Het is concurrerend en effectief voor adverteerders, en een veelbelovende bron van inkomsten voor websites die vele jaren met weinig licht aan de horizon hebben geduurd.

De bevestiging van de hausse op de advertentiemarkt op webpagina's is voldoende om op middellange termijn een optimistische horizon te trekken. Zeker als de mate van ontwikkeling van dit soort advertentiesystemen in de Angelsaksische wereld een veel hogere inplanting kent dan in de Spaanse wereld. Reclamebureaus en bedrijven in onze taal- en territoriumsfeer lijden hier nog steeds onder de kater van de rampen die verband houden met het internetreclame-fiasco. Er is een enorme markt in het verschiet.

Op basis van een veelbelovende toekomst kunnen we misschien enkele reflecties maken:

  1. Effectief en winstgevend. Adverteren op internet is effectief en winstgevend voor adverteerders en bedrijven in het algemeen. Vertragingen bij het accepteren van dit feit door reclamebureaus, vooroordelen van marketing- en reclamespecialisten kunnen aanzienlijke schade veroorzaken voor Spaanse of Spaanse bedrijven die alleen verankerd zijn in reclame of conventionele media of technieken. De verspreiding van Adword - Adsense-achtige methoden, een grondige evaluatie en analyse van deze technieken in vergelijkende termen is essentieel voor een snelle ontwikkeling van online advertenties. Congressen, conferenties, seminars of korte cursussen die worden gehouden door afdelingen die gespecialiseerd zijn in deze zaken aan Spaanse universiteiten, kunnen bij deze taak erg belangrijk zijn.
  2. De capaciteit voor advertentietargeting van de webpagina's. Voor conventionele media (tv, radio, pers ...). Het systeem van het invoegen van tekstadvertenties op basis van de inhoud van de webpagina's (en dus het profiel en de interesses van de gebruikers) vertegenwoordigt een revolutie in de segmentering van de klantenkring waarvoor de reclameboodschappen bestemd zijn die nauwelijks andere media kunnen bereiken . Er zijn er die op internet het leiderschap van de advertentiemarkt op middellange termijn zien, en misschien hebben ze gelijk.
  3. Maak een eind aan oude gewoonten en technieken van internetreclame. De internetcrisis had zeer negatieve gevolgen voor de advertentiemarkt op internet. Fictieve overwaardering van webverkeer (hits in plaats van paginaweergaven, kunstmatige trafficgeneratie…), agressieve invoegmethoden (pop-ups, invasieve banners op volledig scherm…). Deze technieken hebben zeer slechte resultaten opgeleverd en een groeiende kritische respons en zeer hoge afwijzing van gebruikers. Er is geen effectievere reclame dan degene die u wordt voorgesteld waar en wanneer de gebruiker geïnteresseerd is in dat specifieke verbruik.
  4. Advertentieinkomsten. Google heeft een bevoorrecht perspectief op hoe internet werkt. Zijn standpunt in bewegingen zoals bloggen onderstreept zijn onmiskenbare vermogen om te anticiperen. Hun focus op het plaatsen van advertenties op Adsense-achtige webpagina's is een ander voorbeeld. Google heeft zijn bedrijf grotendeels gedeeld met duizenden websites. Het is een bescheiden inkomen, maar ik zou het durven omschrijven als "didactisch".

Als u geïnteresseerd bent in deelname aan deze markt, kan er een interessante cocktail uit deze ideeën komen. Streef ernaar om winstgevend en effectief te zijn voor de adverteerder, segmenteer, gooi oude technieken weg en wees geduldig met het omzetvolume. Het belangrijkste is in ieder geval dat je in de grote advertentiemarkt internet als centraal medium kunt en moet beschouwen bij de implementatie ervan. En dit zal positieve gevolgen hebben voor de ontwikkeling van het netwerk en de informatiemaatschappij in het algemeen. Hopelijk snel. Aanbevolen links:

  • AdWords: slim adverteren
  • Internetreclame in Spanje
  • Google deelt
  • Google: uw acties, target $ 215
  • Voorspellingen over de groei van internetreclame


Video: Adverteren op YouTube, 5 tips in 1 minuut. Frankwatching (December 2021).