M&A Bedrijfsactiviteiten

Soros, de goeroe die naar Spanje kijkt

Soros, de goeroe die naar Spanje kijkt

Er zijn miljonairs die met brood onder de arm zijn geboren en anderen die bijna zonder brood te eten ter wereld kwamen. Het is de nieuwe onderscheiding die het tijdschrift heeft gemaakt Forbes, populair vanwege zijn ranglijst van grote fortuinen, om onderscheid te maken tussen de rijken die van erfenissen leven en degenen die hun eigen geluk hebben gemaakt.

In deze laatste groep valt de publicatie op met een rondescore van 10 die zij beschouwt de koning van zelfgemaakte mannen: George Soros, de investeerder die de Aena IPO (IPO) is aangegaan met aankooporders van ongeveer 400 miljoen euro. Een overname die haar betrokkenheid bij Spanje verdubbelt, waar ze belangen heeft in FCC, Santander, Bankia, Liberbank, Endesa, Iberdrola of Hispania.

De geschiedenis hiervan 84-jarige Hongaarse tycoon, belichaamt de Amerikaanse droom. Nadat hij op 17-jarige leeftijd de nazi-bezetting van Boedapest had overleefd en het communistische Hongarije had ontvlucht, studeerde hij in 1952 af aan de London School of Economics met de dollars die hij verdiende als portier en ober.

Wie zou toen voorspellen dat die jongen het zesentwintigste wereldfortuin zou worden met een nettowaarde van 24.000 miljoen dollar (ongeveer 20.995 miljoen euro).

Strategie

Weinigen zouden het zeggen tot 1992, toen hij zijn populaire release uitbracht aanval op het Britse pond met het daaruit voortvloeiende faillissement van de Bank of England. Het hoofdstuk staat al in de geschiedenisboeken, waar hij wordt beschreven als de grote exponent van short selling en wedden op marktdalingen.

Soros definieert zichzelf liever als een vijand van trends, hoewel hij er soms aan meedoet, zoals hij deed met zijn populaire weddenschap op goud. Als hij een luchtbel ziet ontstaan, haast hij zich om iets te kopen en voegt meer brandstof toe aan het vuur ... hij vindt dat niet irrationeel.

Maar het is niet alleen het intellect dat beslist over uw investeringen. Volgens degenen die hem kennen, uw succes is precies weten hoe het irrationele deel dat de markten verbergen, werkt. "Af en toe dient een zware rugpijn als teken dat er iets mis is met mijn investeringen, ik vertrouw veel op dat soort dierlijk instinct"Soros geeft toe.

Het goede nieuws voor Soros is dat dit instinct nauwelijks kan worden nagebootst, wat zijn investeringen maximaliseert. Het slechte is voor de economische wereld, want de enige optie om in zijn voetsporen te treden, is door de bewegingen van zijn beleggingscarrière te imiteren.

Belangrijkste sectoren en bedrijven

Soros 'toewijding aan Aena wordt gecombineerd met anderen in de luchtvaartsectoraangezien het ook belangen heeft in American Airlines of Delt.

Maar het is niet zijn favoriete industrie. Uit de laatste berichten aan de SEC blijkt dat energie, technologie, telecommunicatie, apotheek en de financiële sector nu de grote investeringen domineren.

Specifiek in de energiesector de aankoop van aandelen in het Argentijnse oliebedrijf YPF is de grootste recente overname, gevolgd door Philips 66, Energen, Quantum, Exxon Mobile en Spaanse bedrijven zoals Endesa en Iberdrola.

Van de kant van de technologie-industrie, omvat zijn portefeuille aandelen van Alibaba, Yahoo !, Motorola, Intel, Apple, Baidu, Microsoft, Google, eBay, Facebook en LinkedIn. Deze bedrijven worden in de farmaceutische sector toegevoegd aan Tea, Rovi, Dow Chemical, Abbvie, Herbalife of AstraZeneca.

Al in de telecommunicatie-industrie, omvatten Level 3, Dish, T-Mobile en TimeWarner.

En bij het bankwezen gaat Soros 'aandacht naar Citi, MasterCard, Barclays of BlackRock, die zich bij Santander, Bankia of Liberbank voegen in Spanje, het land dat steeds meer op de voorgrond treedt in zijn portefeuille.

Blijf lezen:

  • Warren Buffet: 6 aanbevelingen voor 2020


Video: Geography Now! Ireland (Augustus 2021).