Prostaatkanker

Yoga kan gunstig zijn voor mannen met prostaatkanker

Yoga kan gunstig zijn voor mannen met prostaatkanker

Yoga verlicht stress en verbetert de conditie, maar het lijkt ook meer gunstige effecten te hebben op de gezondheid van mannen.

Een nieuwe studie suggereert dat yoga kan helpen behouden kwaliteit van het leven en verlichten Sommige bijwerkingen voor mannen onderworpen aan radiotherapie voor hem prostaatkanker.

Yoga is een oefening tussen lichaam en geest die fysieke houdingen, ademhalingstechnieken, meditatie en ontspanning combineert.

Yoga voor mannen met prostaatkanker.

Stralingstherapie is een van de behandelingsopties voor mannen met prostaatkanker, maar het kan enkele bijwerkingen hebben die de kwaliteit van leven van een patiënt kunnen beïnvloeden. Bij bestralingstherapie ervaren sommige mannen vermoeidheid, erectiestoornissen en urine-incontinentie.

Het beoefenen van yoga verbetert de kwaliteit van leven van deze patiënten omdat het sommige van deze bijwerkingen verlicht.

De studie omvatte 68 patiënten met prostaatkanker, die gemiddeld 6-9 weken radiotherapie hadden ondergaan. Een groep van deze patiënten nam tijdens hun behandeling twee keer per week deel aan yogalessen (Eischens).

De onderzoekers ontdekten dat tijdens de bestralingsbehandeling in combinatie met yogasessies de kwaliteit van leven van deze patiënten behouden bleef.

De yoga verminderde vermoeidheid gerelateerd aan de behandeling van kankerpatiënten, en het blijkt ook dat het de bekkenbodemspieren kan versterken en de doorbloeding kan verhogen, wat in de praktijk zou erectiestoornissen en urine-incontinentie stabiel houden.

Er kan ook een psychosociale uitkering, aangezien deelname aan een groepsactiviteit die meditatie omvat en een gezond leven bevordert, de kwaliteit van leven in het algemeen verbetert

Blijf lezen:

  • 6 yogahoudingen om slapeloosheid te bestrijden en beter te slapen
  • Yoga kan de bloeddruk verlagen bij mensen met hypertensie
  • Yoga en tieners
  • Yoga en geestelijke gezondheid

Video: Wat zijn symptomen van prostaatkanker? (Oktober 2020).