Algemeen

Internetreuzen werpen barrières op voor spionagebureaus

Internetreuzen werpen barrières op voor spionagebureaus

Een uitgebreid artikel (waarnaar aan het einde wordt verwezen) van de krant De New York Times wijst op de recente initiatieven van grote internetbedrijven (Google, Facebook, Microsoft, Yahoo ...) om de spionage van spionagebureaus van de overheid tegen te gaan.

Om de regeringen tevreden te stellen, zijn deze bedrijven nu, gesensibiliseerd door de belangen van hun gebruikers, van plan het werk van de spionagebureaus in Washington, Peking en Moskou te bemoeilijken. En andere bedrijven (Vodafone, AT&T, Verizon….) Hebben de druk van de Verenigde Staten aan de kaak gesteld. Alleen in de Verenigde Staten zijn er 17 spionagebureaus

1. Google. Het versleutelt meer gegevens terwijl het tussen uw servers beweegt en helpt uw ​​gebruikers hun eigen e-mails te versleutelen. Tegelijkertijd legt het zijn eigen glasvezelkabel onder de oceanen van de wereld.

2. Microsoft. Na de uitbuiting door de agentschappen van een storing in hun besturingssystemen (Stuxnet-worm), versleutelt het al zijn producten, inclusief Hotmail en Outlook.com, volledig.
het bedrijf was bezig met het opzetten van "transparantiecentra" in het buitenland, zodat technische experts van buitenlandse regeringen de eigen broncode van Microsoft konden invoeren en inspecteren als garantie dat spionage in de VS niet is toegestaan.

3. Facebook en Yahoof ze hebben ook het verkeer tussen hun interne servers versleuteld. En Facebook, Google en Microsoft zijn overgestapt om het gegevensverkeer tussen gebruikers met de oproep sterker te versleutelen Perfecte voorwaartse geheimhouding, speciaal bedacht om de NSA of iemand anders meer mankracht te geven om versleutelde communicatie te lezen.

Oorspronkelijke bron: http://www.nytimes.com/2014/06/07/technology/internet-giants-erect-barriers-to-spy-agencies.html?_r=1Video: DAY IN THE LIFE OF A FEMALE REAL ESTATE DEVELOPER. Tanya Ragan (Augustus 2021).