Persoonlijke ontwikkeling

Omgaan met giftige mensen

Omgaan met giftige mensen

4 Belangrijke punten om in gedachten te houden

Er is geen plaats in je leven voor giftige mensen. Daarom:

1. Stop met te doen alsof uw gedrag oké is

Zwijgen en ze laten praten is gemakkelijker dan tegen ze op te staan, maar laat je niet misleiden. Giftige mensen veranderen niet als je beloont hem omdat hij niet verandert.

2. Spreek luid en duidelijk

Kom op voor jezelf De meeste giftige mensen weten dat ze het verkeerde doen en zullen terugdeinzen als ze ermee worden geconfronteerd. Ze zijn misschien verbaasd of verontwaardigd over je gedrag, alsof je de persoonlijke barrière zou zijn overgestoken, maar je moet toch iets zeggen. Je moet ze dat bij jou laten zien, niet op die manier ze krijgen niets.

3. Maak dingen duidelijk

Uw waardigheid kan worden aangevallen, verwoest en zelfs bespot. Maar ze zullen het nooit van je afnemen, tenzij je het toestaat. Je moet een manier vinden om je barrières te verdedigen. Laat zien dat je niet beledigd of gekleineerd gaat worden. De boodschap die je verstuurt is duidelijk: Ik hou niet van je subtiele aanvallen en ik ga ook niet in je spel komen.

4. Vat hun giftige gedrag niet persoonlijk op

Het probleem zijn ze. Jij niet. Laat het u duidelijk zijn.

Giftige mensen zal proberen u te laten geloven dat u op de een of andere manier degene bent die het verkeerd heeft gedaan. En omdat de knop om je schuldig te voelen bij velen van ons vrij groot is, kan het ons doen twijfelen of we het goed hebben gedaan. Laat dat jou niet overkomen.

Het kan u interesseren:

  • 8 giftige persoonlijkheden die in jou leven (en die je moet vermijden)
  • Rust vinden na een giftige relatie
  • 7 mantra's die je helpen om dingen niet persoonlijk op te vatten


Video: Psychologie: Wat is narcisme? (Augustus 2021).