Informatie

Betekenis van de naam van Clemente

Betekenis van de naam van Clemente

Genadig, mannelijke naam van Griekse oorsprong "Klymenos", de betekenis is"Degene die beroemd is of gevierd"of"Iemand die begripvol, vriendelijk en vergevingsgezind is"

Geschiedenis en de heilige

Clement I, paus en martelaarDe derde bisschop van Rome, opvolger van Sint Peter, Sint Clemens is de eerste van de Apostolische Vaders die heeft geschreven. De brief die hij tussen de jaren 93 en 97 aan de kerk van Korinthe schreef, is het eerste pauselijke document en vormt de oudste brief van christelijke literatuur die nog door een apostel is verzonden. Het spreekt over het leven, de leer en de organisatie van de oude of primitieve christelijke kerk. Beschermheer van hoeden, marmerbewerkers, matrozen en kinderen, hij wordt aangeroepen tegen stormen en scheepswrakken.

Zijn heilige wordt op 23 november gevierd.

Andere Santos Clemente: SanClemente, bisschop en martelaar op 23 januari; Saint Clement, martelaar op 14 november, 21 november en 28 augustus; San Clemente María Hofbauer, op 15 maart.

Variant van Clemente

Clemente vrouwelijke variant van Clementine

Genadig in andere talen:

  • Catalaans: Climent;
  • Frans: Climent;
  • Engels: Clement;
  • Italiaans: Genadig.

Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Clemente:

  • Jose Clemente Orozco, werd geboren in Jalisco, Mexico in 1883; beschouwd als een van de belangrijkste muralisten sinds de Renaissance.


Video: Namen kiezen (Juni- 2021).