Tips

Hoe het gebruik van hakken onze voeten en benen beïnvloedt

Hoe het gebruik van hakken onze voeten en benen beïnvloedt

Statistieken tonen aan dat het dragen van hoge hakken een van de belangrijkste factoren is die voetproblemen bij vrouwen veroorzaken.

Voet- en beenproblemen veroorzaakt door langdurig gebruik van schoenen met hoge hakken

Hammer tenen.

EEN smalle laatste druk op de tenen naar een gebogen positie in het middelste gewricht. Na verloop van tijd kunnen de spieren van de tweede, derde en vierde teen niet meer rechttrekken, zelfs niet zonder schoenen te dragen.

Morton's neuroom.

EEN smalle leest en een hoge hak kan veroorzaken ontsteking van de zenuw wat is tussen derde en vierde teen, wat kan leiden tot pijn en gevoelloosheid van de vingers van de voet.

Kalfsproblemen.

Het voortdurende gebruik van schoenen met hoge hakken veroorzaakt de samentrekking van de kuitspieren en hoekverstelling van hoge hakken.

Eeltknobbels

De strakke schoenen kan een pijnlijke botgroei in het gewricht, aan de basis van de grote teen, waardoor de grote teen een hoek naar de andere tenen maakt.

Knieproblemen

De veranderde houding van lopen op hoge hakken plaatst overtollige kracht aan de binnenkant van het kniegewricht van de artrose bij de vrouwen. Een studie wees uit dat de druk in het kniegewricht met maar liefst 26% toenam als een vrouw hakken draagt.

Achillespeesproblemen.

Wanneer de voorvoet ten opzichte van de hiel naar beneden beweegt, trekt de achillespees samen. Hoe hoger de hiel, hoe meer de pees korter wordt, waardoor hielpijn ontstaat.

Hanglund misvorming.

Doorlopend gebruik van hakken kan leiden tot het ontstaan ​​van een uitstulping aan de achterkant van het calcaneale bot van de hiel.

Enkelblessures.

Hoge hakken verstoren je evenwicht, waardoor de kans op vallen groter is. Een val kan leiden tot een enkelblessure, zoals een verstuiking of breuk.

Metatarsalgie

Hoge hakken dwingen de herverdeling van het lichaamsgewicht in het middenvoetsgebied (het gebied van de voet dat van de tarsus of het proximale en middelste deel van de voet loopt) naar de geboorte van de tenen. Langdurige slijtage kan leiden tot pijn in de gewrichten van de voet.

Positie.

Hoge hakken duwen het zwaartepunt van het lichaam naar voren, waardoor een verkeerde uitlijning tussen de heup en de wervelkolom ontstaat.

Druk.

Hoge hakken kunnen je benen langer doen lijken, maar naarmate de hiel hoger wordt, neemt ook de druk op de voorkant van de voet toe.

Heeft langdurig gebruik van hakken u een van deze problemen veroorzaakt? Kent u andere problemen die worden veroorzaakt door langdurig gebruik van hakken?


Video: Ulteasy - Voetsteun (Augustus 2021).