Informatie

Overstroming irrigatie

Overstroming irrigatie

Het is het meest traditioneel en het was gebruikelijk tot het einde van de 19e eeuw, toen lokale irrigatie werd uitgevonden. De huidige tendens is om te worden vervangen door andere technieken, aangezien het grootste nadeel de verspilling van water is dat het met zich meedraagt.

Het is heel belangrijk dat het waterverlies dat alleen wordt veroorzaakt door verdamping, tijdens lange reizen en in de open lucht, wordt geschat op ongeveer 25%, ongecontroleerde kwel, leidingbreuken enz. Niet meegerekend. enzovoort.

Het water dat uit het verzamelcentrum komt, of het nu een reservoir, reservoir of opslagcentrum is, stroomt door grote kanalen naar de distributiecentra die via middelgrote en kleine greppels worden verdeeld totdat het het perceel bereikt dat onderhevig is aan irrigatie waar het water door de zwaartekracht zal aankomen, overstroming van het plantage-gebied. De vaardigheid van de goede boer en zijn ervaring zullen ervoor zorgen dat de verdeling van het water, door middel van tabletten of stenen met modder, voldoende is. Niemand zoals hij kent de filtercapaciteit van zijn grond totdat deze het verzadigingspunt bereikt, en niemand zoals hij weet hoe hij slechts gedurende een bepaalde tijd kan profiteren van de stroom die hij ontvangt. Uiteraard is deze primitieve methode ook geëvolueerd en in de grote gebieden die gewijd zijn aan meer geïndustrialiseerde gewassen, is een irrigatie van deze kenmerken ondenkbaar die niet wordt voorafgegaan door een technische studie van de meest geschikte plantframes volgens het type gewas, bodemporositeit, temperatuur volgens weerstation etc. enzovoort.

TOEPASSING IN HET TUINIEREN VAN OVERSTROMINGSIRRIGATIE

Zeer schaars, hoewel het nog steeds wordt gebruikt in grote aangelegde ruimtes en historische tuinen waar de bronnen van watervoorziening hun eigen en overvloedige zijn en waar de distributie via goten een integraal onderdeel is van het ontwerp en dus van de klassieke schoonheid van de tuin.

Naar analogie wordt onderdompeling toegepast bij de irrigatie van kleine zaaibedden op potten of containers in de vorm van keramische dozen of elk plastic en poreus materiaal om de beweging of klontering van de kleine zaadjes in de gietbeurten voorafgaand aan het ontkiemen te voorkomen. Het is duidelijk dat de onderdompeling in deze gevallen wordt uitgevoerd als een overstroming van onder naar boven en er altijd voor zorgt dat het water het oppervlak niet bedekt.

Een andere veel voorkomende procedure voor onderdompeling in huis, vooral in de zomer, en alleen voor planten die een overvloedige en constante luchtvochtigheid nodig hebben, is om de potten op schalen met water te plaatsen, zodat de plant door capillaire werking het water niet ophoudt. op elk moment. Ondanks alles is dit een gemakkelijke en gevaarlijke procedure, tenzij deze wordt toegepast op waterplanten, aangezien het risico op wortelrot erg hoog is.


Video: Zware overstromingen in Italië (Juni- 2021).