Algemeen

Alles wat we in 2020 over Google wisten

Alles wat we in 2020 over Google wisten

Tegen het einde van 2020 willen we een snel overzicht van alles wat Google dit jaar heeft gedaan en aangekondigd, wat niet klein is. En is dat sommige aankondigingen van het bedrijf echt verrassend waren ...

1. Hij lanceerde zijn experimentele draadloze verbindingsdienst Project Fi

Na talloze geruchten over de mogelijkheid dat Google zijn eigen gsm-operator lanceert, lanceerde het bedrijf in april van dit jaar Project Fi in de VS, een experimentele draadloze dienst die stelt de telefoons van zijn gebruikers in staat om te schakelen tussen mobiele en wifi-netwerken op een onmerkbare manier voor de gebruiker, door te allen tijde verbinding te maken met het snelste netwerk met het beste signaal dat er is. Om deze service te kunnen gebruiken, die zelfs afwisselt tussen services van verschillende operators, is het momenteel nodig om een ​​van de nieuwste mobiele-telefoonmodellen door Google te laten lanceren (met name Nexus 6P of Nexus 5X) en een zeer goedkoop maandelijks vast tarief te betalen . In de nabije toekomst kan Project Fi worden uitgebreid naar verschillende steden over de hele wereld.

Bron: fi.google.com

2. Introductie van de Asus Chromebit, die elk LCD-scherm in een pc kan veranderen

Eveneens in april presenteerde Google zijn nieuwe Asus Chromebit, een klein apparaat ter grootte van een USB-geheugen dat via een HDMI-verbinding op elke televisie of lcd-scherm kan worden aangesloten. zorgt ervoor dat het scherm zich gedraagt ​​als een pc met het Chrome-besturingssysteem, waardoor de gebruiker de meest voorkomende applicaties op pc's kan draaien, zoals tekstverwerkers, spreadsheets, e-mailbeheerders, enz.

Bron: officiële Google Chrome-blog

3. Reorganiseerde zijn interne bedrijfsstructuur om Alphabet te worden

Op 10 augustus verraste Google-oprichter Larry Page iedereen door substantiële veranderingen in de organisatiestructuur van het bedrijf aan te kondigen. De wijzigingen omvatten de oprichting van een nieuw conglomeraat van bedrijven, Alphabet genaamd, waarvan Google slechts een dochteronderneming zou worden, samen met Google X, Calico, Nest, Fiber, Sidewalk Labs, google Ventures en Google Capital. In de nieuwe structuur leidden de twee oprichters van Google Alphabet, Larry Page als CEO en Sergey Brin als President; en Google had toevallig een nieuwe CEO: Sundar Pichai.

4. Het GENIOS-project werd gelanceerd in Spanje om kinderen programmeren te leren

Eind september presenteerde Google in Madrid een educatief project genaamd GENIOS, gericht op het onderwijzen van programmeren aan meer dan 5.000 kinderen in ons land. Het doel ervan: een grotere sociale en technologische inclusie bevorderen en misschien ook een zekere technologische roeping bij jongeren opwekken. Opgemerkt moet worden dat dit niet het eerste vergelijkbare initiatief is dat wordt gepromoot door de zoekgigant. Het heeft eerder andere soortgelijke projecten in Spanje en andere landen gelanceerd.

5. Veranderde zijn algoritme nogmaals

Eind april van dit jaar heeft Google zijn zoekalgoritme gewijzigd om mobielvriendelijke websites te begunstigen. De wijziging kreeg de bijnaam "Mobilegeddon"
vanwege de catastrofale gevolgen voor veel bedrijven. De verandering heeft
heeft de positionering van sommige websites aanzienlijk beïnvloed
in de zoekresultaten van Google en dus ook in
uw advertentie-inkomsten. Bedrijven hebben zich moeten aanpassen
snel uw sites om te voorkomen dat u schade ondervindt van wijzigingen. ik weet
het ging eigenlijk over zichzelf vernieuwen of doodgaan.

6. Met succes een nieuw drone-prototype getest voor pakketvervoer

In oktober van dit jaar kwam een ​​video aan het licht van een nieuw prototype van een drone of "drone", gemaakt door Google als onderdeel van het Project Wing-project. belooft 8 km af te leggen in slechts 5 minutens en waarmee Google Amazon zeker zou kunnen verslaan in de race om de ideale drone voor pakketbezorging te ontwikkelen.

7. Aangekondigd dat uw kwantumprocessor echt werkt

Nog maar een paar weken geleden verklaarden onderzoekers van het kunstmatige intelligentielab van Google dat publiekelijk de controversiële machine die het bedrijf in 2013 verwierf van de opstarten Canadese D-Wave-systemen werken echt. Volgens zijn verklaringen gebruikt de computer kwantumfysica om te werken met een soort wiskunde die fundamenteel is voor kunstmatige intelligentie en, in tests is bewezen dat het tot 100 miljoen keer sneller is dan een conventionele computer.

8. De Europese Unie heeft formele aanklachten ingediend tegen Google wegens het overtreden van antitrustwetten

Niet alles is goed nieuws voor Google. In april nam de Europese commissaris voor Mededinging, Margrethe Vestager, de beslissing om formele aanklachten in te dienen tegen Google wegens het overtreden van Europese antitrustwetten, na overleg met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. De tarieven van de Europese toezichthouder zijn gebaseerd op de klachten dat Google zijn eigen diensten prefereert boven zijn rivalen in zijn zoekmachine Internet, dat momenteel de markt domineert. De Commissie heeft ook de mogelijkheid onderzocht dat Google zijn mobiele Android-besturingssysteem gebruikt om zijn eigen diensten te promoten.

Blijf lezen:

  • 5 geweldige dingen die we kunnen doen met een Google Chromecast
  • 9 projecten waarmee Google de wereld verandert
  • Nieuwe versie van Atlas, de humanoïde robot van Google


Video: Mobilis CrossFit @ Home WOD 20 april 2020 (Juni- 2021).