Algemeen

Mogelijke investering van Google in Machinima

Mogelijke investering van Google in Machinima

Google zou kunnen overwegen te investeren in Machinima, een maker van inhoud voor YouTube

Volgens dit blog van de New York Times zou Google kunnen investeren in een aantal webvideoproducenten, aangezien YouTube een bestemming wordt voor professionele video.

Een van die investeringen zou kunnen zijn in Machinima, een netwerk van videogameprogramma's, zoals gerapporteerd door All Things D. Google zou met Machinima onderhandelen over de mogelijkheid om een ​​belang in het bedrijf te nemen, maar de investering is nog niet definitief.

Google kijkt ook naar andere investeringen in de makers van professionele webvideo-series, volgens een persoon met kennis van de plannen van het bedrijf, die erop heeft aangedrongen anoniem te blijven omdat de informatie vertrouwelijk is. Een woordvoerster van Google weigerde commentaar te geven, net als een woordvoerder van Machinima.

Google heeft overeenkomsten gesloten met een breed scala aan multimedia-inhoudsbedrijven voor de on-demand-kanalen van YouTube, die radicaal zijn veranderd sinds de oprichting in 2005 als een plaats om amateurvideo's te uploaden. Het bedrijf heeft minstens $ 100 miljoen aan voorschotten gereserveerd voor makers van inhoud en $ 200 miljoen om de kanalen die ze creëren op de markt te brengen.Video: HOW FWIZ WENT FROM MACHINIMA TO HEAD OF YOUTUBE GAMING (Juni- 2021).