Nieuwe projecten en diensten

Google is van plan om later dit jaar wachtwoorden te verwijderen

Google is van plan om later dit jaar wachtwoorden te verwijderen

Google zal volgende maand beginnen met het testen van een alternatief voor wachtwoorden, in een project dat aanmeldingen zoals we die nu kennen, zou kunnen doden.

De nieuwe functie, volgens een presentatie voor ontwikkelaars op de I / O-conferentie van het bedrijf, heet Trust en zal in eerste instantie worden getest met "verschillende grote financiële instellingen" (in juni), aldus Daniel Kaufman. Kaufman is het hoofd van de Advanced Technology and Projects-groep van Google, waar de API Trust voor het eerst werd opgericht onder de naam Project Abacus.

Abacus, dat vorig jaar werd geïntroduceerd, probeert wachtwoorden te verwijderen door verschillende indicatoren te combineren. Onder de testitems die Google suggereert in zijn Trust API zijn voor de hand liggende biometrische indicatoren, zoals gezichtsvorm en stempatroon, evenals minder voor de hand liggende: hoe een persoon beweegt, hoe ze typen, onder andere.

Individueel zou het absurd zijn om een ​​van deze methoden te gebruiken om identiteit in webservices te beveiligen. Zelfs gezichtsherkenning, die momenteel in veel Android-telefoons is ingebouwd, is volgens Google's eigen statistieken aanzienlijk minder veilig dan een vingerafdrukscanner. Maar de combinatie hiervan kan volgens Google 10 keer veiliger zijn dan een vingerafdruk.

De service staat open voor derden, waardoor andere organisaties de identiteitsservices via de API kunnen gebruiken. In eerste instantie gaan banken het gebruiken om hun klanten te verifiëren via Android, en "aan het einde van het jaar" zou het beschikbaar moeten zijn voor alle ontwikkelaars.

De API is in ieder geval een doorbraak, want in plaats van een binair antwoord te geven (zoals een wachtwoord doet), kan de API een score geven om de mate van vertrouwen of beveiliging van een identiteit aan te geven. Als de instelling meer vertrouwen of veiligheid nodig heeft, kunnen aanvullende mechanismen voor identiteitsbevestiging worden aangevraagd: meer biometrische gegevens, of bijvoorbeeld een traditioneel wachtwoord.

Volgens experts betekent het voorstel van Google een doorbraak: “Gebruikers moeten gemiddeld meer dan 100 wachtwoorden onthouden in Europa. In een tijd waarin het aantal apparaten dat we bezitten dramatisch toeneemt, neemt deze frustratie toe wanneer een nieuwe registratie wordt verhoogd. De toekomst zou liggen in wachtwoordloze authenticatiemethoden, waar consumenten duidelijk de voorkeur aan geven, zowel in termen van gemak als verbeterde beveiliging. “Biometrische authenticatie is een krachtige enabler, waardoor bedrijven slim genoeg zijn om het in te zetten om de registratiegraad aanzienlijk te verhogen, gegevens en inzichten over hun klanten te verwerven en tegelijkertijd de veiligheid van klanten te vergroten. Dit is een win / win-scenario dat klinkt als het einde van het tijdperk van lastige en onveilige wachtwoorden, eerder dan we ons kunnen voorstellen.

Meer informatie:

http://techcrunch.com/2016/05/23/google-plans-to-bring-password-free-logins-to-android-apps-by-year-end/


Video: Wachtwoord vergeten, wat nu? - Vraag het Google #30 (Juni- 2021).