Informatie

Ongerustheid

<strong>Ongerustheid</strong>

Definitie van angst: normale en adaptieve reactie van het lichaam op een situatie die als gevaarlijk wordt ervaren. Angst werkt als een afweermechanisme en is aangeboren voor alle mensen, maar angst kan soms pathologisch worden als het beheer van de emoties die uit angst voortkomen ons overweldigt. Daarom in Psychologie de betekenis van angst.

Wanneer het pathologisch wordt, treden angststoornissen op. De meest voorkomende angststoornissen zijn tegenwoordig gegeneraliseerde angst en dat van sociale angst, gewoonlijk sociale fobiaal genoemd. (zie angststoornissen).

Foto door Verne Ho op Unsplash

De symptomen van angst normaal zou niet een lijden of een negatieve verandering in de functionaliteit van de persoon moeten veronderstellen. Integendeel, als we het hebben over een angststoornis, zullen de symptomen verschillen, afhankelijk van de aandoening.

Hij angstbehandeling Het hangt samen met het type patiënt en het soort angststoornis waaraan ze lijden. De meest voorkomende behandeling voor angst is echter cognitieve gedragstherapie, aangezien deze de meest positieve resultaten heeft opgeleverd.

Ten slotte is het interessant om toe te voegen dat de gevallen van angst bij kinderen. Dit komt door het feit dat kinderen tijdens hun kinderjaren worden blootgesteld aan voortdurende veranderingen en het van vitaal belang is dat ze deze veranderingen op de meest productieve en gezonde manier mogelijk ervaren.

Angst en depressieAngststoornissen bleken nauw verband te houden met depressie (zie depressie).

Angst en stress: het zijn twee aangeboren en adaptieve reacties van het lichaam, maar als ze niet correct worden beheerd, kunnen ze tot stoornissen leiden. Bovendien zijn beide termen nauw aan elkaar verwant.

Video's met betrekking tot angst:


Video: Stronger (Juni- 2021).