Informatie

Betekenis van de naam Genoveva

Betekenis van de naam Genoveva

Genoveva, vrouwelijke naam van onzekere oorsprong; sommige auteurs schrijven het toe aan de oorsprong van Wales "Gwenhuifar", wat betekent het "Degene die zo wit is als het schuim van de zee"en anderen schrijven Keltische oorsprong en de betekenis ervan toe"Zij die van nobele afkomst is of van een goede kaste".

Geschiedenis en de heilige

Saint Genoveva, maagd. Hij werd geboren in Nanterre, Frankrijk in 422; Van jongs af aan voelde ze de roeping van de Heer en richtte ze samen met andere vrouwen een vereniging op om zich te wijden aan het religieuze leven en de armen te helpen. Gedurende het jaar 451 wordt de dreiging van Attila (de invasie van de Hunnen) voorspeld; de doodsbange inwoners van Parijs willen vluchten en Saint Genevieve kalmeert hen en kondigt aan dat als ze blijven en bidden, er niets met hen zal gebeuren. Attila komt nooit in Parijs aan en er wordt gezegd dat ze Parijs heeft gered door haar gebeden. Volgens de legende bekeert Saint Genevieve Clovis I tot het christendom en via hem heel Frankrijk. Beschermvrouwe van Parijs en Frankrijk, ze wordt gedagvaard tegen oogproblemen, tegen lepra en de pest.

Zijn heilige wordt op 3 januari gevierd.

Variant van Genoveva

Genoveva is het verkleinwoord van Adela, Adelina en Adalsinda.
Genoveva
in andere talen:

  • Catalaans: Genoveva.
  • Frans: Genevieve (Frans accent in vrij).
  • Engels: Guenever.
  • Italiaans: Genoveffa.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Genoveva

  • Genoveva van Brabant; Ze is een heldin van een middeleeuwse legende, dochter van de hertog van Brabant en echtgenote van Lodewijk II, hertog van Beieren en paltsgraaf, beschuldigd van ontrouw en onthoofd in 1256.


Video: Betekenis van de naam (Juni- 2021).