Informatie

Notaris, notaris

Notaris, notaris

Sectie voor mensen die onroerend goed in Spanje willen kopen, verkopen of verhuren.

Verkoop van onroerend goed in Spanje is geldig zonder de aanwezigheid van een notario.

Een Spaanse notaris is mogelijk een van de meest comfortabele (en winstgevende) beroepen in Spanje. Zijn of haar rol in propertydeals is om de legaliteit van de verkoop te garanderen, om de aanwezigheid te certificeren van alle papieren en mensen die wettelijk verplicht zijn om aanwezig te zijn in een vastgoedtransactie, om ervoor te zorgen dat kopers of verkopers van onroerend goed die geen Spaans spreken een vertegenwoordiger bij zich hebben. om de procedure te vertalen, en in het algemeen om de ondertekening van het verkoopcontract voor onroerend goed voor te zitten en om de nieuwe akten te registreren.

Waar een zoektocht naar huizen te koop in Spanje begint bij een makelaar, eindigt het in het kantoor van de notaris. Zowel de koper als de verkoper (of hun wettelijke vertegenwoordigers) moeten de ondertekening van het contract bijwonen, en de makelaar (als die erbij betrokken is) en advocaten zijn meestal ook aanwezig.

Als een Spaanse bank betrokken is bij de vastgoedtransactie, dan woont de bankvertegenwoordiger ook de vergadering bij om de hypotheek te bevestigen die ook voor de notaris is ondertekend.


Video: 10 02 2020 10 Notarissen beëdigd (Juni- 2021).