Slaapproblemen

Risico's van zelfmedicatie voor slapeloosheid

Risico's van zelfmedicatie voor slapeloosheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Meer dan de helft van de mensen die moeite hebben met slapen, geeft zelfmedicatie.

Slapeloosheid is niet alleen het onvermogen om te slapen, maar ook om in slaap te blijven. De persoon kan 's nachts vaak wakker worden of heel vroeg wakker worden, waardoor het overdag moeilijk is om te functioneren.

Het kan worden veroorzaakt door stress door werk, ziekte en lichamelijk of emotioneel ongemak. Mensen die eraan lijden en als ze zelfmedicatie gebruiken zonder het advies van een arts in te winnen, kunnen zichzelf in ernstig gevaar brengen.

De gevaren van zelfmedicatie voor slapeloosheid.

Meer dan 30% van de mensen die aan slapeloosheid lijden, gebruikt een soort slaapmiddel zonder eerst een arts te raadplegen.

Het gebruik van slaapremedies kan zo effectief zijn kortdurende behandeling van milde slapeloosheid, maar het mag niet langdurig zonder recept worden ingenomen, omdat ze een ernstig gezondheidsprobleem kunnen verbergen dat erger zou kunnen worden als u zonder behandeling gaat.

Slechts 20% van de gevallen van slapeloosheid die langer dan een maand duren, zijn niet gekoppeld aan een andere gezondheidstoestand. Hoewel de overgrote meerderheid van langdurige gevallen van slapeloosheid verband houdt met lichamelijke of geestelijke gezondheidsproblemen, zoals hartaandoeningen, depressie, astma of angst.

Zelfmedicatie met slaapmiddelen vormt een ernstig gezondheidsrisico, aangezien er twee duidelijke risico's zijn:

 • De tolerantie.De inname van dit soort stoffen zonder medisch toezicht kan ervoor zorgen dat het organisme na een bepaalde tijd aan het medicijn gaat wennen, het uiteindelijk verdraagt ​​en zijn oorspronkelijke effectiviteit verliest.
 • De afhankelijkheid. Wanneer het medicijn zijn aanvankelijke werkzaamheid verliest, verhoogt de patiënt gewoonlijk de doses om de gewenste effecten te bereiken en kan dit leiden tot afhankelijkheidssituaties.

Blijf lezen:

 • Slapeloosheid
 • Oorzaken van slapeloosheid
 • Advies om slapeloosheid te genezen
 • Vermijd middelen voor slapeloosheid
 • Nieuwe remedie tegen slapeloosheid


Video: TV dokter - Slaapproblemen (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Thamyris

  GROTE AANBIDDING AAN DE SCHEPPERS

 2. Nikolar

  In plaats van kritiek te geven op het adviseren van de probleembeslissing.

 3. Gillean

  Het is gewoon een prachtig idee

 4. Amaru

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen. E -mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht