Algemeen

Mobile World Congress Barcelona 2012

Mobile World Congress Barcelona 2012

Op het Mobile World Congress, dat gisteren in Barcelona werd geopend, werden al talloze nieuwe telefoons gepresenteerd op prachtige evenementen die werden bijgewoond door hordes brancheanalisten en gespecialiseerde journalisten. Het congres vindt deze week plaats, tot en met zaterdag 3 maart.
Smartphones worden slimmer, met quad-coreprocessors en 12-megapixelcamera's, maar ze volgen allemaal hetzelfde sjabloon: grote touchscreens zonder toetsenborden of knoppen, allemaal aangedreven door het Android-besturingssysteem van Google.

Daarom proberen ze zich allemaal te onderscheiden van de massa door middel van een reeks verschillende diensten, van muziek tot films en mobiel geld.

De andere nieuwe functie die plotseling naar veel telefoons is gekomen, is de NFC-technologie (Near Field Communications), waarmee u voor verschillende diensten kunt betalen of aankopen kunt doen door uw gsm door te geven alsof het een kaart is.

In netwerken is de grote hoop 4G, dat al aan de gang is in sommige delen van de Verenigde Staten.

Europa loopt achter bij de acceptatie van het 4G-netwerk en om ons te laten zien wat we missen, heeft Telefónica een voorlopig netwerk gelanceerd in de hallen en rond het congres. Bij de presentatie van het netwerk, dat gebruik maakt van een technologie die is ontwikkeld door Alcatel Lucent, toonde een leidinggevende van Telefónica aan dat HD-videostreaming perfect werkt op een Samsung-tablet die compatibel is met 4G-netwerken.

Maar het belangrijkste hier is niet de lancering van nieuwe telefoons of diensten, maar de strijd om de derde plaats in de oorlog van smartphone-besturingssystemen. Android en Apple hebben het grootste deel van de markt overgenomen, waardoor alle anderen moeite hebben om voet aan de grond te krijgen.

Twee van de reuzen van de sector, Nokia - dat heeft gekozen voor het Windows Phone-systeem - en RIM, de maker van Blackberry, moeten nu herstellen van de alarmerende achteruitgang die ze de afgelopen twee jaar hebben doorgemaakt. BBC-technologie

Met betrekking tot het Barcelona Mobile World Congress 2012:

  • Euroresidents-apps voor Android
  • De beste apps voor iPhone
  • Barcelona gids
  • Hotels in Barcelona
  • Goedkope hotels in Barcelona
  • Restaurants in Barcelona


Video: MWC 2012: El escaparate de los nuevos smartphones (Juni- 2021).