Algemeen

Onderzoeksfinanciering voor nanotechnologie voor de Universiteit van Massachusetts

Onderzoeksfinanciering voor nanotechnologie voor de Universiteit van Massachusetts

De Universiteit van Massachusetts bereidt zich, met de hulp van een subsidie ​​van de National Science Foundation (NFS), voor om op zeer kleine schaal grote dingen te bouwen.

De subsidie ​​van $ 20 miljoen over een periode van vijf jaar zal helpen bij de financiering van het Amherst Center for Nanotechnology aan de Universiteit van Massachusetts en het Center for Hierarchical Manufacturing (CHM) Fund, kondigde de universiteit aan tijdens een baanbrekende ceremonie in het Research Center. van Conte Polymers.

Het CHM "onderzoekt goedkope nanofabricagetechnologieën en de productie van hoogvolumetechnologie" die uiteindelijk wordt gebruikt voor zaken als batterijen, zonnepanelen, touchscreens, displays en sensoren.

Volgens een persbericht van het University of Massachusetts News Office is dit de tweede subsidie ​​die het centrum van de NSF heeft ontvangen. In 2006, toen het centrum werd geopend, ontving het $ 16 miljoen aan federale subsidie ​​en $ 7 miljoen aan staatsfondsen.

Bron: http://dailycollegian.com/2011/09/14/umass-receives-nanotechnology-grant/Video: UMass Boston Welcomes Students To Dorms For The First Time (Juni- 2021).