Algemeen

Beurzen voor onderzoek in nano-elektronica

Beurzen voor onderzoek in nano-elektronica

NSF en Semiconductor Research Fund 12 Nanoelectronics Research Fellowships

De National Science Foundation (NSF) en Semiconductor Research hebben hun krachten gebundeld om 12 nano-elektronica onderzoekssubsidies ter waarde van $ 20 miljoen te financieren; elke beurs duurt vier jaar.

De 12 interdisciplinaire onderzoeksteams van de 24 deelnemende universiteiten in de Verenigde Staten zullen zich richten op de ontwikkeling van een nieuw schakelmechanisme dat innovaties in de nano-elektronica gebruikt als vervanging voor huidige transistors.

Jeff Welser, directeur van Semiconductor Research bij het Nanoelectronics Research Initiative (NRI), verklaarde dat de zoektocht naar nieuwe halfgeleiderapparatuur die de VS tot marktleider op het gebied van nano-elektronica zal maken, afhankelijk is van ontdekkingen gedaan op deze geavanceerde universiteiten.

Dr. Lawrence Goldberg, die werkt als Senior Engineering Advisor bij NSF, verklaarde dat de wedstrijd 'Nanoelectronics for 2020 and Beyond' (NEB) deel uitmaakt van het National Nanotechnology Initiative en de beogen de ontwikkeling en toepassing van innovatieve nanofabricagemethoden en unieke concepten voor de fabricage van geavanceerde materialen, systemen, apparaten en architecturen te bevorderen om het gebied van nano-elektronica te verbeteren. De 12 gezamenlijke NSF-NRI-beurzen versterken en versterken het commitment van dit publiek-private samenwerkingsprogramma.

Bedrijven zoals Texas Instruments, Micron Technology, Intel, IBM en GLOBALFOUNDRIES nemen deel aan de NRI. Deze bedrijven kiezen onderzoekers om samen te werken met universiteitsteams.

Bron: http://www.azonano.com/news.aspx?newsID=23420Video: Eindhoven University of Technology 2012, Intreerede, De kunst van het maken, Erwin Kessels (Juni- 2021).