Algemeen

Investering om het potentieel van grafeen te onderzoeken

Investering om het potentieel van grafeen te onderzoeken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nieuw 10-jarig plan van miljard euro voor grafeen

Grafeen is de tweedimensionale kristallijne vorm van koolstof: een enkele laag koolstofatomen gerangschikt in zeshoeken, met één atoom op elke nexus. Als onafhankelijke objecten werd aangenomen dat deze tweedimensionale kristallen onmogelijk te maken waren - en zelfs dat ze zouden kunnen bestaan ​​- totdat natuurkundigen van de Universiteit van Manchester erin slaagden grafeen te produceren in 2004.

Als kristal is tweedimensionaal grafeen heel anders dan driedimensionale materialen, zoals silicium. In tegenstelling tot andere materialen bewegen elektronen in grafeen zonder botsing over lange afstanden, zelfs bij kamertemperatuur. Als gevolg hiervan is het vermogen van elektronen om een ​​elektrische stroom te geleiden tussen 10 en 100 keer groter dan in halfgeleiders. Dit maakt grafeen een veelbelovende kandidaat voor de toekomst van elektronische toepassingen.

GRAPHENE-CA wil het potentieel van grafeen onderzoeken, zowel in termen van conventionele als radicaal nieuwe ICT-toepassingen. Door meerdere disciplines samen te brengen en een breed scala aan onderwerpen aan te pakken, van fundamenteel begrip van materiaaleigenschappen tot de productie van grafeen, zal dit ambitieuze initiatief gestructureerde plannen opleveren voor nieuw onderzoek waar nodig en trajecten voor de toepassing van de technologieën. industrieel levensvatbaar.

Negen partners zijn actief betrokken bij grafeenonderzoek en netwerkactiviteiten: de universiteiten van Manchester, Lancaster en Cambridge in het VK, het Catalaanse Instituut voor Nanotechnologie in Spanje, de Gesellschaft für Angewandte Mikro-und Optoelektronik mbH (AMO GmbH) in Duitsland, de European Science Foundation, de Italian National Research Council, de Nokia Corporation en de coördinator van de Chalmers University of Technology in Zweden.

GRAPHENE-CA, dat begon op 1 mei 2011, zal de weg effenen voor het FET of Future and Emerging Technologies vlaggenschipinitiatief genaamd "Graphene-driven revolutions in ICT and beyond". in ICT en daarbuiten) of GRAPHENE, die de komende 10 jaar 1.000 miljoen euro zal hebben. Het actieplan voor het vlaggenschipinitiatief zal in 2012 aan de Europese Commissie worden gepresenteerd, met als doel GRAPHENE in 2013 te lanceren als een van de twee actieve vlaggenschipprogramma's.

Het vlaggenschipinitiatief GRAPHENE zal een grote Europese interdisciplinaire onderzoeksgemeenschap samenbrengen, waaronder meer dan 130 onderzoeksgroepen, die als duurzame incubator fungeren voor nieuwe takken van op grafeen gebaseerde ICT-toepassingen en ervoor zorgen dat Europese industrieën beschikken over een belangrijke rol in deze zeewisseling in technologie in de komende 10 jaar.

Bron: Nanotech NowVideo: Oude CLINIC met Gegevens en Medicijnen. MarkBenIk Verlaten Plekken (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gorisar

  Volledig ik deel uw mening. Ik vind je idee leuk. Ik stel voor om uit te gaan voor de algemene discussie.

 2. Tristen

  Wees natuurlijk nooit zeker.

 3. Roe

  Precies! Het is het uitstekende idee. Het staat klaar om u te ondersteunen.

 4. Brawley

  Het is heel jammer voor mij, ik kan u niets helpen. Ik denk dat je de juiste beslissing zult vinden. Wanhoop niet.

 5. Sanborn

  No misfortune!Schrijf een bericht