Gezonde gewoonten

Hoe vaak moet u uw badhanddoek wassen?

Hoe vaak moet u uw badhanddoek wassen?

Waarom je handdoeken vaker moet wassen

Na gebruik wordt een handdoek een perfecte voedingsbodem voor bacteriën, schimmels, dode huidcellen, speeksel, anale en urinaire afscheidingen en vele andere ziektekiemen die in onze badkamer aanwezig zijn.

Hoe vaak kunt u een handdoek gebruiken voordat deze moet worden gewassen?

Als we de handdoek volledig laten drogen, kunnen we hem elke keer dat we hem gebruiken weer gebruiken maximaal 3 keer.Als we het vaker gebruiken, kan het aantal ziektekiemen op de handdoek erg hoog zijn.

Het is erg belangrijk om laat het na elk gebruik drogen want in een vochtige handdoek groeien ziektekiemen, en als het niet alleen nat is, ruikt het ook omdat er veel microben groeien en je het moet wassen.

Meeste van de ziektekiemen wat kunnen we in een handdoek vinden komen uit ons eigen lichaam. Ze zijn meestal ongevaarlijk, maar in sommige, vooral als we delen de handdoek met meer mensen,kan een infectie veroorzaken, vooral bij mensen met huidproblemen of wonden.

Handdoeken moeten voor persoonlijk gebruik zijn, zoals tandenborstels, en mogen niet worden gedeeld. Volwassenen en kinderen mogen niet dezelfde handdoek delen, vooral niet om hun gezicht af te drogen. Handdoeken moeten dagelijks worden gewassen.

In werkruimtes of openbare badkamers is de beste optie altijd wegwerppapier om uw handen te drogen.

Tips om handdoeken bacterievrij te houden

  • Gebruik altijd zeer droge handdoeken

Leg de handdoeken na elk gebruik ergens neer, zodat ze droog goed. Onthoud: niet meer dan 3 keer gebruiken voor het wassen.

  • Was handdoeken vaak

Minstens een keer per week. Hand- of gezichtshanddoeken moeten dagelijks worden gewassen.

  • Was handdoeken op hoge temperatuur

We moeten kleding niet alleen wassen om er visueel schoon uit te zien, maar ook om hygiënisch schoon te zijn. De enige manier om de bacteriën op de handdoeken uit te roeien, is door te wassen op een temperatuur van 40ºC of hoger met een wasmiddel met bleekmiddel.

Als je ze liever op een lagere temperatuur wast, gebruik dan een specifiek schoonmaakmiddel om bacteriën te doden. Het bleekmiddel zou de bacteriën op de witte handdoeken doden, gebruik voor gekleurde kleding een product met peroxide.

  • Ieder zijn eigen handdoek

Vooral als iemand ziek is, en deel nooit een handdoek met kinderen.

Gerelateerd lezen:

  • De beste manier om griep en verkoudheid te voorkomen
  • Was je je handen goed?


Video: Ontdek het nieuwe wassen van BlueMovement (Juni- 2021).