Gezonde levensstijl

Koffie na een colectomie

Koffie na een colectomie

Koffieconsumptie heeft een gunstige invloed op het herstel van de darmfunctie

Onderzoekers van de Universiteit van Heidelberg in Duitsland hebben ontdekt dat het drinken van koffie na een darmoperatie herstelt sneller de darmactiviteit en de tolerantie voor inname van vast voedsel.

Postoperatieve problemen

Hij postoperatieve ileus is een veelvoorkomend probleem na colorectale resectie, wat het verblijf in het ziekenhuis kan verlengen.

Symptomen zijn onder meer een opgeblazen gevoel, pijn, misselijkheid, braken en darmkrampen, en vaak is aanvullende behandeling vereist.

Koffie als alternatief

Hoewel er verschillende strategieën zijn voorgesteld om dit probleem te verminderen, is er geen enkele volledig succesvol geweest bij de preventie.

Koffie is een zeer populaire drank en de effecten ervan op het algemeen welzijn, het centrale zenuwstelsel en het cardiovasculaire systeem zijn bekend.

80 patiënten met darmkanker, divertikelziekte en inflammatoire darmaandoeningen werden gerekruteerd en dronken 100 ml koffie of water 3 keer per dag na een colonoperatie.

Degenen die koffie dronken:

  • Het duurde iets langer dan 60 uur om uw eerste stoelgang uit te voeren na de operatie, terwijl degenen die water dronken 74 uur nodig hadden.
  • Getolereerd vast voedsel ongeveer 49 uur na de operatie, terwijl degenen die water dronken 56 uur nodig hadden.

Niet geobserveerd geen koffiegerelateerde complicaties.

Het mechanisme is onbekend en kan verband houden met cafeïne.

Müller S, Rahbari NN, Schneider F, Warschkow R, von Frankenberg M, Bork U, et al. British Journal of Surgery (2012). Meer informatie.


Video: Matilda 1996 - Little Bitty Pretty One Scene 710. Movieclips (Juni- 2021).