Informatie

De grote spelen van de World Cups: Brazilië versus Uruguay (1950)

De grote spelen van de World Cups: Brazilië versus Uruguay (1950)

Een woord vat dat spel samen: Maracanazo. Tot vreugde van de Jullie schuimgebakjes. Maar de realiteit overtreft altijd fictie en Depor pakte de beker. Hij Honderdjarig.

Zoiets gebeurde halverwege de vorige eeuw in Rio de Janeiro. Alle elementen wezen in één richting, in de overwinning van de canarinha.

Uiterlijk van het Maracana-stadion, in Rio de Janeiro, in 1950

Dat team, dat van Brazilië, was niet dat van Pelé en bedrijf, noch dat van de vroege jaren 90 (met Romario en Bebeto aan het hoofd van die fantastische ploeg), noch dat van de R's (Ronaldo, Rivaldo en Ronaldinho) die in 2002 gaven ze hun land de vijfde ster van het schild, hun vijfde WK. Maar die selectie was de beste van het moment. En het was de eerste keer dat deze wedstrijd in Rio de Janeiro werd gehouden. En ongeveer 200.000 kloven die eindeloos juichen voor die van hen. Vooraan 50 Uruguayaanse supporters. De laatste 1-2 geeft duidelijk aan dat voetbal niet wiskundig is.

En niemand vatte beter samen wat die zomernacht voelde dan Alcides Ghiggia, scorer van het tweede doelpunt voor de rioplatenzen. Hij zei: ... Ik heb nog nooit zoveel trieste mensen samen gezien ... Mijn doel legde ze het zwijgen op. Het was een stilte ... Hoe zou ik dat zeggen? ... Oorverdovend. Het raakte hen zo erg dat Brazilië nooit meer speelde in het uniform dat ze toen droegen, wit met een blauwe kraag ... Afgelopen december keerde ik terug naar Maracana om een ​​eerbetoon te ontvangen. Dat ze er een maakten voor mij, de beul, ontroerde me veel ... Ik voelde me bijna schuldig.

Voor goed en slecht, voetbal is een passie. En als zodanig is het onverbeterlijk.


Video: Brazil 1950. A History Of The World Cup (Juni- 2021).