Nieuwe projecten en diensten

Google I / O 2020: alles wat u moet weten

Google I / O 2020: alles wat u moet weten

In mei hield Google zijn Google I / O 2020-ontwikkelaarsconferentie, het jaarlijkse evenement waarop de technologiegigant al zijn nieuws en commentaren presenteert over enkele projecten in ontwikkeling. In dit artikel vindt u het meest opvallende nieuws.

1. Google Assistent

Google presenteerde zijn nieuwe slimme virtuele assistent, bedoeld om rechtstreeks te concurreren met Siri, Alexa en Cortana, de assistenten van respectievelijk Apple, Amazon en Microsoft. Het is een veel verbeterde versie van uw huidige Google Now-assistent, maar in staat om de gebruiker heel goed te leren kennen en zich perfect aan zijn voorkeuren aan te passen.

Ook de nieuwe assistent begrijp de context veel beter conversaties, zodat u vloeiend in natuurlijke taal kunt praten. Het grootste nadeel, althans voor ons, is dat Momenteel is het niet beschikbaar in het Spaans.

Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat Google Assistant zal Google Now niet vervangen, maar voorlopig zal het gebruik ervan beperkt zijn tot de nieuwe Allo smart messaging-applicatie en het Google Home kunstmatige intelligentiesysteem voor thuis, waarover we het hieronder zullen hebben.

Alles wijst er in ieder geval op dat het op de lange termijn zal worden opgenomen in de andere producten van het bedrijf.

Deze week heeft Google ook gepresenteerd Google Springboard, een versie van Google Now voor bedrijven. Het doel is dat deze assistent bedrijven helpt die gebruik maken van zijn diensten, zoals Drive, Gmail, Agenda of Documenten.

2. Google Home

Eindelijk zal Google zijn eigen hebben kunstmatige intelligentiesysteem voor thuis, bedoeld om te concurreren met Apple Home en Echo van Amazon. Het apparaat, vergelijkbaar met Echo, zal de nieuwe virtuele assistent Google Assistant bevatten, die wordt geactiveerd door de stem van de gebruiker te horen zeggen "Ok Google." Dankzij verschillende langeafstandsmicrofoons en een luidspreker, Google Home kan met de gebruiker praten en aan hun verzoeken voldoen, en fungeert als controlecentrum voor het huis.

Onder andere, we kunnen u vragen stellen informatie vragen over nieuws, het weer, de dichtstbijzijnde bioscopen, enz.; u vragen om een ​​film af te spelen of muziek af te spelen; en zelfs dat de omgevingstemperatuur stijgt of daalt, als we thuis een slimme Nest-thermostaat hebben. Als we een slim verlichtingssysteem of slimme sloten op de deuren hebben, kunnen we deze ook met onze stem bedienen via Google Home. En het werkt natuurlijk ook in combinatie met Google Agenda, dus dat kunnen we u vragen ons aan een afspraak te herinneren, deze uit te stellen, etc.

Om het afspelen van films of muziek te laten werken, moeten verschillende apparaten, zoals televisie of luidsprekers, Google Cast ondersteunen.

Het belangrijkste voordeel Met betrekking tot het Echo-apparaat van Amazon, is dat Google Home de zoekfunctie van Googl bevaten onverslaanbaar op dit gebied.

Op dit moment werkt het alleen met één Google-account, maar het bedrijf heeft al aangegeven dit snel op te willen lossen. Onder de plannen van Google is ook samenwerking met ontwikkelaars, zodat Google Home naast het huis nog meer controle heeft, zoals het reserveren van een auto of tafel in een restaurant, thuis eten bestellen of bloemen naar iemand sturen. Dit alles met de stem.

In zijn presentatie Google heeft de lanceringsdatum van Google Home niet bekendgemaakt, maar heeft gezegd dat dit dit jaar zal zijn. We weten ook niet in welke landen het zal worden uitgebracht, maar gezien het feit dat Google Assistant voorlopig geen Spaans spreekt, is het waarschijnlijk dat het voorlopig geen Spaans sprekend land zal bereiken.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Eiu-8JiPNBM]

3. Allo en Duo

Allo is een berichten-app om te chatten met onze vrienden en familie, vergelijkbaar met WhatsApp, maar slim. Naast alle gebruikelijke functies, emoji's, enz .; wanneer we een bericht ontvangen, automatisch Allo suggereert mogelijke antwoorden dus we hoeven niet te schrijven. Zelfs als het ontvangen bericht een afbeelding is, analyseert de applicatie de inhoud ervan en biedt ons mogelijke antwoorden. Het bevat ook Google Assistant, zodat we met de applicatie kunnen praten en vragen kunnen stellen.

Een van de nieuwere functies zijn de mogelijkheid om de omvang van ons antwoord te vergroten of te verkleinen. Op die manier kunnen we aangeven dat we boos zijn zonder de hele tijd in hoofdletters te hoeven schrijven of te fluisteren. En stuur een afbeelding, schrijf of teken iets met je vinger erop.

Ook bevat de functies van Google Assistant, zodat u plaatsen kunt voorstellen om dicht bij de plaats waar we zijn te dineren en een tafel kunt reserveren via diensten zoals OpenTable zonder de applicatie te verlaten, of ons de catelera van de dichtstbijzijnde bioscopen kunt laten zien, enz. Het doel is dat we de applicatie niet meer telkens hoeven af ​​te sluiten als we informatie zoeken.

Als het op privacy aankomt, Allo biedt een "incognitomodus" vergelijkbaar met Chrome. En we kunnen discreet meldingen ontvangen, end-to-end encryptie gebruiken in onze communicatie of een tijdslimiet stellen aan onze berichten, en ze ook volledig verwijderen zodra we klaar zijn.

Parallel aan de lancering van Allo heeft Google gepresenteerd Duo, een complete applicatie voor videogesprekken dat een aanvulling vormt op de berichtentoepassing. De belangrijkste nieuwigheid is zijn "Klop Klop" -functie waarmee we, na ontvangst van een videogesprekverzoek, de persoon kunnen zien die ons belt voordat we opnemen.

De lancering van beide applicaties staat gepland voor deze zomer, al is het al mogelijk om te registreren op Google Play, zodat het bedrijf ons op de hoogte stelt zodra de applicatie beschikbaar is om te downloaden. Beide applicaties zijn beschikbaar voor Android en iOS.

Google zou daarmee Facebook voor kunnen zijn, dat heeft aangekondigd binnenkort zijn virtuele assistent M in zijn berichtentoepassing op te nemen, maar dat nog niet heeft gedaan.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=v9n3drO4cOY]

Nogmaals, aangezien de Google Assistent momenteel geen Spaans spreekt, kan het langer duren voordat Allo Spaanstalige landen bereikt, of in het begin bevat het misschien niet al deze functies.

4. Android N, de volgende versie van het mobiele besturingssysteem van Google

Dat zal niet echt zijn naam zijn, maar tot nu toe noemde Google elke versie van Android altijd met de naam van een snoepje, cake of snoepje dat begint met de bijbehorende letter in alfabetische volgorde. Ze begonnen met A met Appeltaart (appeltaart), gevolgd door Bananenbrood, Cupcake, Donut, etc. De nieuwste versie, 6.0, begon met M, Marshmallow (cloud) en nu is het aan N, maar het lijkt erop dat Google wat moeite heeft gehad om een ​​snoepje te vinden dat met die letter begint. Dus op dit moment heb je ervoor gekozen om naar de versie te verwijzen als Android N en heb je een wedstrijd tussen gebruikers om de meest geschikte naam te vinden. We zullen spoedig het resultaat weten.

Een van de belangrijkste nieuwigheden van deze versie is de mogelijkheid om Google Play-applicaties te gebruiken zonder ze eerder op ons apparaat te hoeven installeren. Het is wat bekend staat als "Google Instant-apps". Dit is vooral handig als we weinig ruimte hebben op ons apparaat, als we alleen iets specifieks met een applicatie willen doen en we het dan niet meer nodig hebben of om de applicatie te testen alvorens te beslissen of we het op onze telefoon willen installeren. Op dit moment is het alleen beschikbaar in Preview, aangezien het bedrijf al heeft gewaarschuwd dat het even zal duren om het systeem perfect aan te passen.

De nieuwe versie van Android verbetert ook het gegevens- en batterijverbruik, het vergroten van de autonomie van mobiele apparaten; en voeg de mogelijkheid om meerdere applicaties open en op de voorgrond te hebben in verschillende vensters, vergelijkbaar met desktopcomputers.

De release van de nieuwe versie staat gepland voor de herfst, rond september of oktober.

5. Chrome OS-verbeteringen

De belangrijkste aankondiging in deze sectie was geen verrassing, omdat het nieuws als gerucht voor het congres uitlekte, maar het is daarvoor niet aan belang ingeboet. Het nieuws is dat Android-applicaties zullen eindelijk het Chrome-besturingssysteem bereiken en dus Google-laptops: Chromebooks. Net als in Android kunnen de applicaties worden gedownload van Google Play en worden ze geïnstalleerd en uitgevoerd op computers zoals elk ander programma, dat wil zeggen, ze draaien niet in emulatormodus, maar als native applicaties.

Het bedrijf heeft al een lijst met apparaten met Chrome OS gepubliceerd die compatibel zullen zijn met Android-applicaties.

Deze fantastische upgrade zou de verkoop van Chromebooks over de hele wereld aanzienlijk kunnen stimuleren.

6. Daydream, een virtual reality-platform

Google heeft gepresenteerd Daydream, een virtual reality-platform voor Android. Het is een nieuw platform voor ontwikkelaars, samen met een reeks technische standaarden, waarop wordt gericht de ontwikkeling van virtual reality-applicaties voor mobiele apparaten met Android OS vergemakkelijken.

Google heeft virtual reality op basis van mobiele telefoons al gepusht met zijn Cadboard kartonnen glazen. Je kunt de montage van de bril in deze video zien:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BMxRb_Coj10]

Het is duidelijk dat het alternatief van Google veel rudimentairer is dan andere virtual reality-systemen zoals de Oculus Rift of Samsung Gear VR, maar het is ook veel goedkoper.

Nu, met Daydream stelt Google ontwikkelaars een platform ter beschikking dat is ontworpen om de ontwikkeling van applicaties en games voor mobiele telefoons die virtual reality gebruiken te vergemakkelijken, naast een standaard virtual reality-viewer en een commando vergelijkbaar met wii waarmee gebruikers hun bewegingen tijdens het spel kunnen besturen en door de interface kunnen navigeren.

Google heeft dat ook aangekondigd Binnenkort verschijnen er Daydream-compatibele smartphones van de merken HTC en Samsung; en dat later andere merken zullen worden toegevoegd.

Ontwikkelaars kunnen direct beginnen met het ontwikkelen van virtual reality-applicaties met Android N en Google zal een specifieke sectie op Google Play inschakelen voor dit soort applicaties en games. De zoekgigant merkte ook op in de presentatie die ze naar Daydream zullen brengen, diensten zoals Google Play Movies, Google Photos of Streetview; en dat Ze hebben YouTube al opnieuw vormgegeven om perfect compatibel te zijn met virtual reality.

Google heeft ook ontwikkeld JUMP VR, een camera waarmee iedereen virtual reality-video's kan opnemen, met 360 graden afbeeldingen; en upload ze later naar YouTube.

Dit is een voorbeeld:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xPhdLz2Ebfw]

Daydream staat gepland om in de herfst van 2020 live te gaan.

7. Android Wear 2.0

Is de nieuwe versie van Android voor draagbare apparaten (wearables), zoals slimme horloges. Tot nu toe was het nodig om de mobiele telefoon altijd bij je te hebben, want daar waren de applicaties en het horloge gaf ons gewoon toegang tot enkele van zijn functies. In de nieuwe versie van Android Wear OS 2.0 het is nu mogelijk om de applicaties op het horloge te installeren, zodat we de applicaties die we hebben ook kunnen gebruiken als we de telefoon thuis of in de auto hebben laten liggen. Bovendien zullen de apparaten directe toegang tot de cloud.

Bevat ook een schermtoetsenbord en de mogelijkheid om te schrijven door met uw vinger op het klokscherm te krabbelen. Deze opties zijn een aanvulling op de opties die u al had voor spraakopdrachten. Ook, zal ons mogelijke automatische reacties laten zien.

Op dit moment is de nieuwe versie van het besturingssysteem nog in bèta, maar volgens sommige media zou het in oktober het licht kunnen zien.

8. Ara-project

ATAP, de Google-groep die is belast met de ontwikkeling van zijn modulaire telefoon als onderdeel van Project Ara, heeft aangekondigd dat de telefoon later dit jaar zal worden uitgebracht, zij het alleen als bèta. De definitieve versie voor consumenten zal naar verwachting in het voorjaar van 201 worden uitgebracht7.

Het belangrijkste voordeel van deze telefoon is dat hij aan alle specifieke behoeften van mensen kan voldoen. Zo werd tijdens de presentatie bij Google I / O een glucosesensor ingebouwd. Dankzij het modulaire systeem zullen we in staat zijn om zeer diverse opties van specifieke modules in de telefoon te integreren en zo te genieten van functionaliteiten die anders nooit in gewone telefoons zouden zijn opgenomen..

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aWW5mQadZAY]

9. Jacquard Project, in samenwerking met LEVIS

Van dezelfde ontwikkelaars van de modulaire telefoon, dat wil zeggen ATAP, komt een Spijkerjack van het merk LEVIS met sensoren die rechtstreeks in de stof zijn verwerkt.

De jager is ontworpen voor mensen die de fiets gebruiken als stadsvervoer. Het gebruik van een GPS of muziekspeler tijdens het fietsen door de stad is ongemakkelijk en kan erg gevaarlijk zijn. Met deze jas kunnen gebruikers deze functies uitvoeren door simpelweg te gebaren, een deel van de mouw aan te raken of er een vinger over te laten glijden.

Net als de modulaire telefoon van Project Ara zal de slimme jas later dit jaar in bèta en het zou in 2020 aan het publiek kunnen worden verkocht.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yJ-lcdMfziw]

10. Soli-project

Het is een ander project van ATAP dat kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we omgaan met onze draagbare apparaten of wearables. Tot nu toe heeft elk bedrijf zijn eigen systeem ingevoerd. In het geval van de Apple Watch is de Apple smartwatch-interface bijvoorbeeld zo ontworpen dat gebruikers het apparaat kunnen bedienen en ermee kunnen communiceren door aanraking. In het geval van Google en zijn Android Wear-systeem werd het tot nu toe voornamelijk afgehandeld door spraakopdrachten En, te beginnen met de volgende versie, bevat Android Wear 2.0 ook nieuwe aanraakfuncties.

Deze twee opties zijn de meest voorkomende, maar zou er een andere manier kunnen zijn. Dat is wat ATAP probeert te ontwikkelen met het Soli-project. Het idee is dat het apparaat de gebaren die we met onze handen maken kan vastleggen en kan begrijpen wat we met hen proberen te communiceren. Om dit te doen, gebruikt het een radarsensor die lijkt op die van videogameconsoles, maar die ATAP tot een zeer klein formaat heeft weten terug te brengen.

Volgens de aankondiging op Google I / O 2020, ATAP zal de API later dit jaar vrijgeven zodat ontwikkelaars kunnen doen wat ze willen met technologie. Hierdoor zou de volgende generatie slimme horloges en andere draagbare apparaten echt geavanceerde gebarenherkenningsfuncties kunnen bevatten.

11. Bewustmakings-API

Het is een nieuwe API voor app-ontwikkelaars en fabrikanten van mobiele apparaten dat geeft hen in feite toegang tot informatie over de omgeving waarin de gebruiker zich bevindt en de activiteit die hij doet, via een reeks signalen die door het apparaat worden opgevangen. Concreet zeven signalen: oefening (wandelen, rijden, rusten ...), radiofrequentiebakens of -tags, koptelefoons, locatie, plaats (thuis, op het werk, in een bar ...), weer- en meteorologisch rapport.

Dankzij deze nieuwe API kunnen ontwikkelaars applicaties maken die de context waarin de gebruiker zich bevindt, kunnen vastleggen en op basis daarvan suggesties kunnen doen. Als we bijvoorbeeld lopen en we verbinden de koptelefoon van de telefoon, kan dit een afspeellijst met muziek voorstellen om te oefenen, terwijl als we thuis in rust zijn en we de koptelefoon aansluiten, dit een lijst met rustigere muziek kan voorstellen. Evenzo, als de weerapplicatie detecteert dat we het huis gaan verlaten en weet dat het straks gaat regenen, kan het suggereren dat we een paraplu meenemen. En dus met talloze dingen.

Bovendien zorgt Google ervoor dat de introductie van deze API bespaart batterij op apparaten door efficiënter gebruik te maken van bronnen.

De API is nog niet beschikbaar, maar ontwikkelaars die erin geïnteresseerd zijn, kunnen zich nu aanmelden om er als eerste toegang toe te hebben zodra deze gereed is.

12. Project Loon

Op het congres van dit jaar was er geen grote aankondiging over dit Google-project, bedoeld om het internet naar de meest afgelegen delen van de wereld te brengen, maar er waren wel we konden een van de ballonnen zien waarmee het voornemens is dit te doen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LMa0r1j34Z0]

Blijf lezen:

  • Google is van plan om later dit jaar wachtwoorden te verwijderen
  • Spaces, de nieuwe Google-tool om inhoud in kleine groepen te delen
  • Google's nieuwe machine learning-platform voor ontwikkelaars
  • Alles wat we in 2020 over Google wisten


Video: RUBEN ANNINK WIE ZE WAS PROD. MORGAN AVENUE (Juni- 2021).