Informatie

Betekenis van de naam Efrén

Betekenis van de naam Efrén

Efren, mannelijke naam afgeleid van Ephraim; het is een bijbelse naam van Hebreeuwse oorsprong "Ephraim", zijn betekenis"Vruchtbaar"of"Hij die een vruchtbare groei heeft"

Geschiedenis en de heilige

Saint Ephrem, diaken en arts van de kerk. Hij werd geboren in Nísibis, Mesopotamië (Irak), aan het begin van de 4e eeuw, in een christelijk gezin. Zijn geestelijke vorming was in handen van de bisschoppen Santiago en Vologeses. Raadgever van bisschop Narsés en oprichter van de school genaamd "van de Perzen". Onderscheiden met"de citer van de Heilige Geest', voor zijn voortreffelijke bijdrage als dichter aan de Syrische poëtische school. Hij schreef ook in proza, hoewel hij een speciale voorliefde had voor metrum, die hij gebruikte in zijn pastorale missie, die hij toepaste op preken en preken. Zijn composities van religieuze hymnen zijn beroemd, in de oudheid werd het beschouwd als de grootste zingende dichter van de Heilige Maagd, 77 hymnes van zijn auteurschap geschreven ter ere van Christus, de Heilige Maagd en andere heilige thema's van de katholieke kerk zijn bewaard gebleven.
Zijn heilige wordt op 9 juni gevierd.

Overige Santos Efrén: Saint Ephrén bisschop en martelaar wordt gevierd op 4 maart

Variant van Efrén

Efrén varianten van Ephraim; Efren

Efren in andere talen, Catalaans:Efrem; Italiaans: Efrem.

Beroemde mensen, beroemde historische figuren met de naam Efrén:

  • Efren Vazquez, werd geboren op 2 september 1986 in Bilbao, Spanje. Spaanse motorrijder, racet in 125cc in het Tuenti Racing-team


Video: Man Bijt Hond - Voornaam (Juni- 2021).