Algemeen

Nieuw zonnedak van SolarCity dat aansluit bij dat van een normaal huis

Nieuw zonnedak van SolarCity dat aansluit bij dat van een normaal huis

Elon Musk, de tech-mogul die bedrijven als Tesla Motors en SolarCity bezit, heeft zijn idee onthuld van een groen huis voor de toekomst met een nieuw zonnedak dat elektriciteit opwekt uit zonlicht, een Tesla Powerwall-batterij voor de huis om de opgewekte energie op te slaan en een oplaadbare elektrische auto van Tesla met daarin opgeslagen energie.

Bron: Tesla

De nieuwigheid van het nieuwe SolarCity-zonnedak is dat het wordt verward met dat van een normaal huis, waardoor de omvangrijke traditionele fotovoltaïsche panelen worden geëlimineerd en ze te vervangen door kleine fotovoltaïsche cellen in de vorm van tegels.


Musk, beroemd om zijn grote vastberadenheid om een ​​betere wereld te bouwen, presenteerde zijn nieuwe zonnedak vorige week tijdens een persconferentie van 30 minuten in de filmstudio van Universal Studios in Los Angeles, waar de nieuwe zonnedakpannen ze werden opgenomen in het dak van vier fictieve huizen gelegen aan de eveneens fictieve straat van Wisteria Lane, het decor voor de ABC-televisieserie "Desperate Housewives".

Elk van de vier huizen toont een van de vier verschillende tegelstijlen ontwikkeld door Musk:

 • Toscane, die terracotta tegels imiteert.
 • Bord, die traditionele leien daken nabootst.
 • Getextureerd glas, die de typische grijze daken van de buitenwijken nabootst.
 • Glad glas, wat het dak een moderne en elegante stijl geeft.

Bron: Tesla

Musk's zonnetegels Ze zijn gemaakt van kwarts en vormen elk een klein zonnepaneel. Het idee is dat het hele dak dient om energie op te wekken uit zonlicht met behoud van de gebruikelijke uitstraling van een dak; en dat hebben ze zeker.

Echter, Musk heeft geen informatie gegeven over wat hun huidige prestaties zijn, wanneer ze op de markt beschikbaar zullen zijn of hoeveel ze zullen kosten.; factoren die doorslaggevend zullen zijn bij het stimuleren van brede acceptatie.

Muskus kondigde ook een upgrade aan voor zijn Powerwall-thuisbatterij, een lithium-ionbatterij die door Tesla is ontworpen om de overtollige energie die op zonnige dagen wordt opgewekt, op te slaan om 's nachts of op dagen met slecht weer te kunnen gebruiken. De nieuwe Powerwall, Met $ 5.500 verdubbelt het de opslagcapaciteit van de vorige versie.

Bronnen:

 • Tesla
 • Huffingtonpost.com

Blijf lezen:

 • De snelste elektrische auto ter wereld is Kroatisch en haalt 354 km / u
 • Een patch in de vorm van een tatoeage meet ons alcoholpromillage in het bloed voordat we de auto nemen
 • Wetenschappers gebruiken virtual reality om de toediening van medicijnen voor kanker te bestuderen
 • Ze ontdekken hoe ze vervelende herinneringen kunnen wissen met een genetische schakelaar
 • Olli, een autonome elektrische minibus geprint in 3D

sparenVideo: Hoe wek je energie op met zonnepanelen? Duurzaam Wonen Doe Je Zo! (Juni- 2021).