Informatie

Hoe Valentijnsdag wordt gevierd in de wereld

Hoe Valentijnsdag wordt gevierd in de wereld

In gelijke mate aanbeden en gehaat, de 14 februari, Valentijnsdag, de dag van liefde en vriendschap Het wordt in bijna alle uithoeken van de wereld gevierd met een simpele dynamiek: geschenken, romantische films, chocolaatjes, bloemen, kaarsen, enz., Maar er zijn enkele landen die een bepaalde manier hebben om het te vieren.

Valentijnsdag in New York

In deze stad worden op 14 februari zeven stellen uitgekozen om te trouwen op het observatiedek op de 80ste verdieping van het Empire State Building. Zo worden ze onderdeel van de Bridal Club van dat gebouw en kunnen ze die dag gratis naar binnen.

Valentijnsdag in Maleisië en Indonesië

In deze landen wordt het vieren van Valentijnsdag afgekeurd en de autoriteiten lanceren elk jaar campagnes om mensen te ontmoedigen deze feestdag te vieren.

Valentijn in Parijs

In de stad van de liefde is Valentijnsdag bijna verplicht. Een cruise op de Seine, dineren op een heerlijk Parijs menu voor geliefden en een show in een geweldig cabaret in Parijs, kan een onvergetelijke avond zijn.

Valentijnsdag in Peru

Deze feestdag staat bekend als de Dag van Liefde en Vriendschap. Het schenken van rozen is gebruikelijk bij vrienden en familie. Zo erg zelfs dat volgens de kleur van de roos een boodschap wordt uitgedrukt. Bijvoorbeeld: de rode roos symboliseert liefde, de witte staat voor vrede en de gele staat voor vriendschap.

Valentijnsdag in Guatemala

Het staat bekend als de dag van liefde en vriendschap. Mensen laten dit zien door geschenken te geven, mannen geven bijvoorbeeld rozen aan vrouwen, ook chocolaatjes en kleine details die liefde en vriendschap tonen.

Valentijnsdag in Roemenië

Het traditionele festival voor geliefden is ‘Dragobete’, dat wordt gevierd op 24 februari en is de naam van een personage uit de Roemeense folklore. In de afgelopen jaren heeft Roemenië deze viering echter uit het Westen overgenomen en daarom wordt de gewoonte om op 14 februari bloemen en kaarten te geven een constante aan het worden.

Valentijn in Japan

Het zijn vrouwen die chocolaatjes geven aan mannen die vriendjes, toekomstige vriendjes, echtgenoten, vrienden of collega's kunnen zijn. Afhankelijk van het soort chocolade dat wordt gegeven, kan het een of andere betekenis hebben. Je moet onderscheid maken tussen giri-chokoof chocolade door verplichtingdat is een geschenk voor collega's en heeft geen romantische betekenis en dehonmei-choko of favoriete chocoladedat is degene die wordt gegeven als je liefde of romantische gevoelens voor die persoon hebt

Valentijnsdag in Finland en Lapland

Valentijnsdag staat bekend als Ystävänpäivä, wat zich vertaalt naar ‘Vriendschapsdag’. Het typische aan deze dag is dat vrienden en stellen kleine cadeautjes en kaartjes uitwisselen.

Valentijn in Denemarken

In Denemarken is het gebruikelijk om bloemen te gevenwitte kleur, oproepensneeuw druppels. Een andere manier om ze te vieren is dat geliefden liefdeskaarten uitwisselen met hun foto's.

Het is ook gebruikelijk dat jongens meisjes een "grappige" moppenbrief sturen, genaamd las gaekkebrevschrijft de auteur van de brief een rijm en ondertekent de brief met punten die overeenkomen met zijn naam, een punt voor elke letter van zijn naam. Als de vrouw die de brief ontvangt, raadt wie hem heeft gestuurd, moet hij haar belonen met een paasei.

Valentijn in Wales

Er worden houten lepels gegeven met de woorden "Free my heart".

Valentijn in Italië

Een merkwaardige traditie is dat deValentijnsdag zonsopgang, alleenstaande vrouwen kijken uit hun raam en wachten tot er een man langskomt, als dit gebeurt, zegt de traditie dat het de man zal zijn met wie ze zullen trouwen.

Valentijn in Irak

In Irak wordt Valentijnsdag gevierd sinds de invasie van de Verenigde Staten in 2003, en de uitwisseling van geschenken zoals bloemen, kussens of chocolaatjes in de vorm van harten wordt tegenwoordig steeds populairder.

Valentijnsdag in Saoedi-Arabië

In Saudi-Arabië viert Valentijnsdag Het is verboden. De autoriteiten veroordeelden de kleur rood een paar jaar geleden in het openbaar en noemden het een zonde om liefde te vieren.

Gerelateerd lezen:

  • Valentijnsdag
  • Geschiedenis en curiosa van Valentijnsdag
  • 14 februari: Dag van Liefde en Vriendschap


Video: De Single Ladies Op Valentijnsdag (Mei 2021).