Tips

Hoe je om vergeving kunt vragen

Hoe je om vergeving kunt vragen

Tips om je te verontschuldigen.

Kruipen: het is niet nodig om op je knieën te gaan smeken, maar het is nodig om duidelijk te maken dat we om vergeving vragen en dat het ons kan schelen of ze ons die wel of niet verlenen. Het is niet nodig om te overdrijven als we ons verontschuldigen voor een kleine onzin, zoals het breken van de beker van een vriend, maar als we zijn auto hebben vernield, zullen we ons met meer aandrang moeten verontschuldigen.

Wacht op het juiste moment: proberen je te verontschuldigen terwijl je nog steeds woedend bent, is op zoek naar problemen, het is beter om te wachten met kalmeren voordat je je voorbereidt om de bijl te begraven. Deze tactiek heeft als bijkomend voordeel dat als we lang genoeg wachten, de andere persoon zich zelfs eerder kan verontschuldigen.

Geef uitleg: maar verzin geen excuses. Er is niets mis met het uitleggen van de omstandigheden die ons ertoe hebben gebracht om bijvoorbeeld met de ex-partner van onze beste vriend te slapen, maar zonder te proberen onze daden te rechtvaardigen. Gebruik de verontschuldiging ook niet als springplank voor een tweede ronde van het openingsargument. Het is de bedoeling dat we onze excuses aanbieden, niet alles eruit flappen wat we in de eerste discussie graag hadden willen zeggen.

Wees volhardend: als we iets echt verkeerd hebben gedaan, moeten we voorbereid zijn op de mogelijkheid dat onze verontschuldiging niet wordt geaccepteerd. In sommige gevallen klinkt 'het spijt me' echt ongepast, maar het is alles wat we hebben, dus het is noodzakelijk om erop te staan. Door deze woorden keer op keer te herhalen, kan de impact van onze verontschuldiging toenemen; Het helpt meestal ook om de verontschuldiging met grote gebaren te begeleiden. Bloemen zijn een populaire keuze, en zelfvernedering in het openbaar werkt vaak ook goed.

Jezelf vergeven: als we proberen onze excuses aan te bieden en dingen op te lossen, maar het lukt niet, kunnen we alleen van onze fouten leren en verder gaan. Schuldgevoel is een negatief gevoel, en je moet er niet aan vasthouden.

Voorkom dat u zich moet verontschuldigen: het is gemakkelijk om ruzie te maken en niet alleen met andere gezinsleden; ook met collega's, vrienden of partners. De mogelijkheden om spanning te ontwikkelen zijn eindeloos. Idealiter komen we zelden in een conflict terecht (en als we dat doen, de fout van iemand anders), maar in werkelijkheid vallen we allemaal op een gegeven moment in de fout. Omdat je niet met pijn en wrok wilt leven, heb je soms geen andere keuze dan je te verontschuldigen.

Bron: The Independent


Video: Hoe kan ik vergeven? (Juni- 2021).