Informatie

Betekenis van de naam Isabel

Betekenis van de naam Isabel

Geschiedenis en de heilige

Saint Elizabeth van Portugal. Ze werd geboren in 1271 en ter ere van haar oudtante heette ze Isabel; dochter van de toekomstige koning van Aragon en graaf van Barcelona; Pedro II. Hij trouwt met Dionisio van Portugal en krijgt twee zonen: Constanza (toekomstige koningin van Castilië) en Alfonso, opvolger van de Portugese troon.Engel van vrede"vanwege haar tussenkomst in de conflicten tussen haar man en haar zoon Alfonso; tussen de koning en haar broer, enz. Toen haar man stierf werd ze een tertiaire franciscaan, haar naastenliefde, vroomheid en haar leven in armoede vielen op. Heilig verklaard door paus Urbanus. VIII in het jaar 1626.

Beschermvrouwe van Portugal, Coimbra en Estremoz. Het wordt ook opgeroepen als een helper in de calamiteiten van oorlog. Zijn heilige wordt op 4 juli gevierd.

Gezegende Elizabeth van de Drie-eenheid, Hij werd in 1880 in Frankrijk geboren; op zevenjarige leeftijd stierf zijn vader en zijn bekering vond plaats, hij legde een gelofte van maagdelijkheid af en ontving mystieke genaden. Hij ging het karmelietenklooster van Dijón binnen, waar hij de naam kreeg van zuster Isabel de la Trinidad. Ze leidde een leven van perfectie en werd in 1984 zalig verklaard door Johannes Paulus II.
Op 8 november wordt zijn dag herdacht.

Heilige Elizabeth van Hongarije, religieus. Elizabet was de dochter van de koning van Hongarije; Andrew II, contracteert espósales met de landgraaf van Thüringen Luis IV, die omkomt tijdens de kruistochten. Ze vond zichzelf een weduwe, wijdt zich aan liefdadigheid, richt een ziekenhuis op ter ere van Sint Francisco uit Assisi in Magdeburg, waar hij de rest van zijn leven voor de zieken zorgt.

Zijn heilige wordt op 17 november gevierd.

Overig Santas Isabel: Santa Isabel, virgen wordt gevierd op 18 juni; Santa Isabel, moeder van Bautista op 5 november; Saint Elizabeth Bichier des Ages, maagd op 26 augustus; Sint-Elisabeth van Hongarije regeert op 17 november; Santa Isabel-AnaSeton, religieus op 4 januari.

Variant van Isabel

Isabel Spaanse variant van Elisabet;in bepaalde: Bela, Bella, Isa, Isabella, Isabela, Isabelita, Isola, Isolina, Jezabel, Marisa, maribel….

Isabel in andere talen:

  • Catalaans: Isabel.
  • Galicisch: Ken haar, Sabel, Bela.
  • Frans: Isabelle, Isabeau.
  • Engels: Isabella, Isabel.
  • Italiaans: Isabella.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Isabel

  • Isabel Allende, werd in 1942 in Lima geboren; beroemde Chileense schrijver. Onder haar werken: "The House of Spirits", 1982; naar de bioscoop gebracht door Bille August; vertelt de familiekroniek binnen de politieke wisselvalligheden van Latijns-Amerika.
  • Isabella Rossellini, werd geboren in Rome in 1952, dochter van Roberto Rossellini en IngridBergman; hoe haar ouders opvielen als actrice in de VS.
  • Queens ElizabethBinnen de monarchieën droegen talrijke koninginnen de naam Elizabeth; onder hen: Isabel de katholiek, van wie we de eenwording van Spanje te danken hebben, in termen van Isabel II, moeder van Alfonso XII (overgrootvader van koning Don Juan Carlos); Isabel van Beieren, Keizerin van Oostenrijk en bekend om "Sissi"; Elizabeth I van Engeland, dochter van Enrique VII en Ana Bolena, etc. veel meer.


Video: DE 10 JONGENS BABYNAMEN Die het helaas NIET worden. Extra video. Diesna Loomans (Mei 2021).