Zwangerschap

Wat zijn stamcellen van de navelstreng?

Wat zijn stamcellen van de navelstreng?

Redenen waarom u uw navelstrengcellen moet behouden

Pasgeboren navelstrengbloed is een stamcel bron dat veronderstelt al een Levensverwachting voor duizenden patiënten over de hele wereld.

Ja u overweegt de navelstrengcellen van uw baby te bevriezen, hier geven we u enkele sleutels die u eerder zou moeten kennen.

Wat is navelstrengbloed?

Navelstrengbloed is het bloed wat er nog in de placenta en de navelstreng na de geboorte van een baby.

Het is rijk aan bloedstamcellen(hematopoëtische stamcellen genoemd), vergelijkbaar met die in het beenmerg, en kan worden gebruikt behandelen vele soorten kanker, immuundeficiënties en genetische aandoeningen.

Deze cellen zijn wat we 'niet-gespecialiseerd' noemen, wat betekent dat ze dat hebben gedaan vermogen om te worden in bloedcellen (rode bloedcellen, witte bloedcellen of bloedplaatjes) en cellen van het immuunsysteem die het lichaam nodig heeft.

Wat zijn de voordelen van het bewaren van stamcellen uit de navelstreng?

Navelstrengbloedtransplantaties hebben dat aangetoond ze genezen patiënten met een verscheidenheid aan ernstige aandoeningen.

Navelstrengbloed dat bij de geboorte wordt verzameld, is een rijke bron van stamcellen die dat kan zijn gebruik in onderzoek en in de kliniek voor ziekten behandelen van het bloed en het immuunsysteem, zoals leukemie, bloedarmoede en auto-immuunziekten.

Deze stamcellen worden voornamelijk gebruikt bij de behandeling van kinderen, maar ze zijn ook begonnen te worden gebruikt in volwassenen na behandeling met chemotherapie.

Een ander type cel dat kunt u ook verzamelen uit navelstrengbloed Zijn de mesenchymale stromale cellen. Deze cellen kan in bot veranderen, kraakbeen en andere soorten weefsels.

Met toestemming van de ouders kan kort na de geboorte navelstrengbloed worden afgenomen bij een pasgeboren baby.

Dit het is niet schadelijk voor de baby of de moeder, is bloed dat anders na de geboorte samen met de placenta als biologisch afval zou worden weggegooid.

Navelstrengbloed kan worden verzameld en bewaard in een navelstrengbloedbank, hetzij in openbare of particuliere navelstrengbloedbanken.

Gerelateerd lezen:

  • Hoe zorg je voor de navelstreng van de pasgeborene
  • Hoe wordt navelstrengbloed verzameld?
  • Navelstrengbank: privé of openbaar?


Video: DE BEVALLING! LIVE GEBOORTE VAN DOCHTER OP DE VLOG! BEVALLINGSVLOG (Mei 2021).