Algemeen

Google Drive: Google breidt zijn aanbod in de cloud uit

Google Drive: Google breidt zijn aanbod in de cloud uit

Google breidt zijn cloud computing-aanbod uit met 'Drive'

Google Drive biedt gebruikers 5 GB gratis externe opslag en extra ruimte voor een maandelijks bedrag, waardoor de internetgigant kan concurreren met Apple en Microsoft, evenals met gespecialiseerde diensten zoals Box en Dropbox, in een ruimte die elke keer lijkt plus de toekomst van computers.

Cloud computing stelt gebruikers in staat om documenten en bestanden, zelfs grote, op externe servers op te slaan, wat belooft het belang van opslagruimte op fysieke harde schijven te minimaliseren en het delen te vergemakkelijken, hetzij met andere mensen of tussen meerdere apparaten, zoals laptops, telefoons en tablets.

Met Google Cloud kunnen gebruikers al e-mail en andere documenten opslaan. Google Drive wordt gelanceerd met een Android-applicatie voor smartphones en tablets met het Google-besturingssysteem voor mobiele apparaten en met 20 andere applicaties van derden.

Zoals je zou verwachten van een Google-product, is een functie van Google Drive een zoekfunctie waarmee gebruikers kunnen zoeken in meer dan 30 soorten bestanden, zoals Google Documenten of pdf-bestanden. Er is ook een beperkte zoekfunctie voor afbeeldingen, mogelijk gemaakt door Google Goggles-technologie, die gezichten en bekende bezienswaardigheden, zoals de Mount Everest, kan herkennen. De service is per direct beschikbaar voor pc en Mac, maar ook voor Android. Binnenkort verkrijgbaar voor de iPhone en iPad.

Volgens Google kunnen gebruikers 25 GB opslagruimte contracteren voor slechts $ 2,50 per maand.
Naarmate meer computergebruikers toegang krijgen tot internet of op meerdere apparaten werken, is cloudopslag snel een populair alternatief voor harde schijven geworden.

Deze week heeft Microsoft zijn SkyDrive-product uitgebreid tot 100 GB aan opslagruimte en toegang tot iPhone-, iPad- en Windows-telefoons.

De iCloud-service van Apple is sinds juni vorig jaar beschikbaar en heeft volgens Apple meer dan 100 miljoen gebruikers EN Dropbox, de onafhankelijke leider in cloudopslagdiensten, heeft naar verluidt nog eens 50 miljoen verzameld. Sommige waarnemers houden vol dat Google mogelijk te laat is gekomen om zijn cloudaanbod uit te breiden. Anderen zeggen echter dat met een bedrijf zo groot als Google, zelfs een late toetreding gevolgen zal hebben voor de markt. Bron: CNN

Nieuws met betrekking tot Google Drive en de cloud:

  • Definitie van cloud- of cloud computing
  • Cloud computing en web 2.0


Video: How To Upload a file or video to Google Drive (Mei 2021).