Algemeen

Facebook-advertenties (op basis van gedrag met de apps)

Facebook-advertenties (op basis van gedrag met de apps)

Facebook lanceert een systeem van gerichte advertenties op basis van gebruikersgedrag in applicaties

Facebook heeft op een discrete manier de bètaversie van "Targeting op actiespecificaties van Graph openen”Hierdoor kunnen adverteerders gebruikers targeten op basis van waar ze naar luisteren, waar ze reizen, wat ze kopen of andere activiteiten die ze onthullen tijdens het gebruik van een applicatie.

Dit gedrag kan het conversiepotentieel nauwkeuriger aangeven dan de biografie of interesses van een gebruiker. Targetingopties kunnen het financiële rendement (ROI) van Facebook-advertenties verbeteren en zo een nieuwe klasse adverteerders aantrekken, bestaande adverteerders ertoe aanzetten meer aan advertenties uit te geven en geld uit de zoekresultaten halen. bekijken en andere kanalen zonder internetverbinding.

Aangezien Facebook al een groot deel van de input heeft opgebruikt van gebruikers van de eerste wereld die inkomsten genereren, moet u meer geld per gebruiker verdienen om uw inkomsten te verhogen. Met meer klikken en een hogere conversieratio van gerichte advertenties op basis van gebruikersacties kan Facebook adverteerders meer kosten per klik in rekening brengen en minder vertoningen gebruiken om die klikken te krijgen. U breidt ook uw advertentievoorraad uit door uw advertentiezijbalk aan te vullen met gesponsorde advertenties op de nieuwswebfeed; en u zult waarschijnlijk op dezelfde manier inkomsten genereren met uw gebruikers van mobiele telefoons. Door meer advertenties weer te geven tegen hogere kosten per klik, zullen uw advertentie-inkomsten in de loop van de tijd toenemen.

Facebook kondigde aan dat adverteerders die de Facebook Ads API gebruiken voor het werven van grote campagnes, bestaande targetingparameters kunnen classificeren en gebruikers kunnen targeten die een van de drie officiële lanceringsacties hebben uitgevoerd: 'geluisterd', 'gelezen' en 'bekeken' via apps zoals Spotify, The Washington Post Social Reader en Hulu. Dit is handig voor adverteerders in deze verticale markten, zoals platenmaatschappijen, concertpromotoren, uitgevers en televisienetwerken.

Na de lancering van 60 nieuwe partnerapplicaties en Facebook is begonnen met het goedkeuren van niet-gekoppelde applicaties en hun acties, zal een veel breder scala aan adverteerders gebruik kunnen maken van gedragsgerichte targeting.

Het zal nog een paar jaar duren voordat gedragsbegeleiding inkomsten gaat genereren. Er zullen meer Open Graph-applicaties moeten worden gelanceerd en deze zullen in een stroomversnelling moeten komen zodat er iets te bereiken is; Ad API-platforms zullen zich moeten aanpassen en de voordelen van gedragsgerichte targeting moeten worden aangetoond voordat advertentie-investeringen het systeem binnenkomen. Sommige gebruikers vinden het misschien niet leuk om advertenties te zien op basis van hun activiteit in de apps. Het gebruik van deze applicaties is echter optioneel.

Uiteindelijk winnen Facebook, adverteerders en gebruikers allemaal. Facebook zal zijn inkomsten verhogen, adverteerders zullen hun klanten beter kunnen bereiken en gebruikers zullen relevantere advertenties te zien krijgen op basis van de activiteit die ze uitvoeren in de applicaties die ze vrijwillig hebben geïnstalleerd, in plaats van dat er ongeautoriseerde cookies worden geworpen.

Bron: Techcrunch


Video: Facebook Ads Lookalike Audience Hack. The Best Shopify Review App 2020 (Juni- 2021).