Algemeen

Hoe Google Buzz te gebruiken

Hoe Google Buzz te gebruiken

De New York Times publiceert deze week een artikel dat neerkomt op een handleiding voor Buzz-gebruikers. Hier verzamelen we enkele punten die ons helpen meer vertrouwd te raken met deze nieuwe sociale dienst van Google.

Buzz is een sociaal netwerk dat in veel opzichten Twitter en Facebook imiteert, behalve dat het de sociale verbindingen van de gebruiker ontwerpt op basis van de mensen met wie ze communiceren via Gmail; een duidelijke snelkoppeling voor Google, dat niet erg succesvol is geweest om mensen lid te laten worden van Orkut, het andere sociale netwerk.

Met Buzz kun je opmerkingen plaatsen die mensen op het netwerk van de gebruiker kunnen lezen; of buzzes geven waarop ze kunnen reageren. In een doos die lijkt op een tekstballon, kan de gebruiker slimme berichten schrijven en links naar webinhoud plaatsen, inclusief Google-services zoals Picasa en YouTube. Om toegang te krijgen tot de service, klikt u op de link Buzz die Google heeft toegevoegd onder de link "Ontvangen".

Aanvankelijk verbond Buzz gebruikers automatisch met hun e-mailcontacten, maar in het kielzog van de buzz vraagt ​​hij nu wie ze willen "volgen". Het enige dat u hoeft te doen, is op "Vrienden zoeken" te klikken en er wordt een pop-upvenster geopend met een venster waarin de belangrijkste contactpersonen van de gebruiker worden weergegeven, en de gebruiker kan ervoor kiezen om ze allemaal te volgen of te negeren. Als deze mensen profielen hebben gemaakt, kun je op hun naam klikken en dingen zien als grappen met je Buzz-vrienden en -collega's, statusberichten die aan Gmail zijn toegevoegd en Twitter-berichten.

Persoonlijke gegevens die worden weergegeven

De meest gevoelige informatie die Buzz kan onthullen, is de identiteit van de e-mailcontacten van gebruikers. Houd er rekening mee dat de namen van de volgers van een gebruiker en de mensen die ze volgen op Buzz openbaar zijn, tenzij er stappen worden ondernomen om de lijst privé te maken. Google heeft onlangs Buzz bijgewerkt om deze wijziging mogelijk te maken, maar de standaardoptie is nog steeds om de lijst met iedereen te delen.

Het gebruikersprofiel op Buzz is ook openbaar en daarom zichtbaar voor het hele internet, dus het is niet aan te raden om privé-informatie toe te voegen (bijvoorbeeld iets dat een geheime vraag beantwoordt met betrekking tot online bankrekeningen of dat afkomstig kan zijn van helpt identiteitsdieven).

Net als bij Facebook, heb je bij het plaatsen van inhoud op Buzz de mogelijkheid om deze openbaar, privé of zichtbaar te maken voor een groep mensen. Google heeft een aantal voorgedefinieerde groepen gemaakt die de gebruiker kan gebruiken, zoals collega's, familie en vrienden, maar het is ook mogelijk om aangepaste groepen te maken.

Het is ook mogelijk om mensen die irritant of irritant zijn te blokkeren door op "blokkeren" te klikken naast hun naam in de lijst met volgers of in hun profielen. Dat zal ze uit de lijst verwijderen, de opmerkingen van de gebruiker uit je gespreksreeks houden en voorkomen dat ze opmerkingen maken in de gebruikersruimte en je opnieuw volgen.

Beheer de gegevens die worden weergegeven in Buzz

Google kwam ook onder vuur te liggen vanwege complexe privacycontroles en een moeilijk te vinden kill-schakelaar. Sindsdien heeft het een aantal verbeteringen en meer beloften gedaan, waaronder een nieuw gedeelte dat de komende dagen beschikbaar zal zijn op de instellingenpagina van Gmail en van waaruit het volledig kan worden verborgen of gedeactiveerd. Voorlopig zijn de bedieningselementen van de gebruiker toegankelijk door op de link "Bewerken" naast de gebruikersnaam te klikken.

Daar vindt u een fundamentele configuratieoptie: "Toon de lijst met mensen die ik volg en die mij volgen". Schakel het selectievakje uit om volgers en personen die worden gevolgd privé te houden. Dezelfde optie is ook te vinden aan de onderkant van het venster dat verschijnt als je klikt op "Volg X mensen" of "Vrienden zoeken".

De gebruiker kan er ook voor kiezen om zijn naam niet weer te geven, waardoor zijn profiel niet kan worden gevonden via zoekopdrachten.

Om een ​​Buzz-profiel te verwijderen, verwijder alle geplaatste berichten en schakel de service volledig uit, ga naar de onderkant van de pagina en klik op de link "Buzz uitschakelen" om naar de configuratiepagina te gaan. Kies daar eenmaal de rode optie 'Google Buzz uitschakelen'. Vergeet niet op "Wijzigingen opslaan" te drukken voordat u afsluit.

Op de bewerkingspagina van het profiel kun je ook persoonlijke informatie toevoegen die je wilt delen en het Buzz-profiel verbinden met andere Google-services, zoals Picasa en Reader, evenals met externe services zoals Flickr (van Yahoo) of Twitter. De gebruiker kan er ook voor kiezen dat mensen via Buzz contact met hem kunnen opnemen zonder toegang te hebben tot zijn e-mailadres.

Bron: New York Times


Video: How Donald Trump Answers A Question (Mei 2021).