NIE

Sectie voor mensen die onroerend goed in Spanje willen kopen, verkopen of verhuren.

De Spaanse wetgeving maakt het voor iedereen die onroerend goed in Spanje verkoopt of koopt verplicht om een ​​NIE- Numero de Identidad de Extranjeros te hebben, wat vertaald betekent "Identiteitsnummer voor buitenlanders". De NIE is eigenlijk gewoon een stuk papier met je naam en nummer en een officiële postzegel, dus, zoals vriend van Euroresidenten Angus Wallace suggereert: "vergeet niet om ongeveer 20 fotokopieën van het origineel te maken en deze te bewaren voor dagelijks gebruik, het is verrassend hoe snel dat zeer belangrijke stuk papier een minipuzzel wordt nadat het meerdere keren is gevouwen en in uw portemonnee is blijven steken".

Als het dan nodig werd om er een te hebben, kan uw wettelijke vertegenwoordiger er een voor u regelen. Iedereen die geld aan de Spaanse belastingdienst betaalt (Hacienda), moet een Spaans identiteitsnummer hebben, en om het persoonlijk te verkrijgen, tenzij u iemand anders juridisch vertegenwoordigt.


Hoe krijg ik een NIE?

In theorie is het gemakkelijk. Het enige dat u hoeft te doen, is naar het Policia Nacional-station (departement Extranjeros) te gaan waar het onroerend goed dat u koopt, toebehoort (zoek uit welke het dichtst bij u in dit lijst van nationale politiebureaus in Spanjenogmaals bedankt Angus!). U moet een aanvraagformulier, een volledige kopie van uw paspoort en uw originele paspoort invullen en ondertekenen. In sommige regio's wordt om een ​​foto gevraagd.

In de praktijk, en afhankelijk van waar u woont, zou dit vrij eenvoudig moeten zijn. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt echter nog steeds geen onderscheid tussen staatsburgers van de EU-lidstaten en andere buitenlanders die de allerbelangrijkste NIE aanvragen, dus op bepaalde plaatsen moet je je aansluiten bij een zeer lange rij immigranten in Spanje die op zoek zijn naar dezelfde bof als jij. Sommige kantoren plannen een paar dagen per week in voor het aanvragen van NIE, kijk alstublieft.

Ons advies: wapent u met geduld en een fles water of een fles thee en een goed boek. En print deze pagina (Redenen om in Spanje te wonen) voor het geval je wanhopig begint te worden en een herinnering nodig hebt waarom je jezelf hier doorheen brengt. U kunt ook een aanbevolen Spaanse advocaat inschakelen om het voor u uit te zoeken. Als u hulp nodig heeft bij het vinden van een, laat het ons weten.

Iedereen die onroerend goed in Spanje wil kopen of verkopen, doet er goed aan om een ​​hele dag te reserveren om deze vraag op te lossen.

Update: lezen hoe haal je NIE in het Spaanse consulaat in het VK.


Video: FREE DJ ALOK FOR ALL (Mei 2021).