Investering

Warren Buffet: Top 8 tips voor sparen en investeren

Warren Buffet: Top 8 tips voor sparen en investeren

Warren Buffet is een zeer succesvolle investeerder en zijn advies is van onschatbare waarde, ongeacht de hoeveelheid bespaard kapitaal. Dit zijn de 8 principes die hij adviseert om eerst te sparen en later te investeren.

Leen verstandig

Overmatig lenen en onnodig lenen kan tot meerdere financiële problemen leiden. Een hypothecaire lening om een ​​huis te kopen of om onze professionele opleiding te voltooien, is een schuld met een langetermijnperspectief en met het vermogen om deze op intelligente wijze winstgevend te maken. Integendeel, de financiering van consumptiegoederen, zoals een televisie of een wasmachine, verzwakt de financiële positie van een gezin en verzwakt zijn vermogen om het hoofd te bieden aan ongunstige situaties.

Sparen is een prioriteit

Sparen wat u kunt nadat u de kosten heeft betaald, is niet hetzelfde als eerst sparen en daarna de lopende uitgaven betalen. Er moet een maandelijks bedrag worden vastgesteld voor besparingen en dit moet worden beschouwd als nog een lopende uitgave binnen ons budget.

Onderschat onze gewoontes niet

Het is belangrijk om onze gewoonten periodiek te herzien en er geld mee te verdienen om hun bedrag te berekenen. Dat wil zeggen, bereken het bedrag van onze maandelijkse vaste lasten.

Het is gemakkelijk om "bang te worden" wanneer de eerste classificatie van vaste uitgaven wordt gemaakt, maar na verloop van tijd veranderen sommige items voor een aanzienlijk bedrag in variabele kosten.

Ons bewust zijn van onze gewoontes is belangrijk om te kunnen sparen.

Beperk overbesteding

Zodra de belangrijkste gezinsuitgaven zijn geïdentificeerd, is het belangrijk om op alle uitgaven te besparen, zonder uitzondering en zonder excuses.

Als de uitgaven aan benzine bijvoorbeeld buitensporig zijn, kunnen we de overheid, de Arabische landen of de monopolies van oliemaatschappijen niet de schuld geven. Beslissingen zoals het minder gebruiken van de auto als vervoermiddel of het delen van ritten met andere mensen kunnen deze kosten aanzienlijk verminderen.

Prijs en waarde is niet hetzelfde

ENl Prijs is wat u betaalt, terwijl waarde is wat u krijgt (Ben Graham).

Volgens Wikipedia is zuinigheid de kwaliteit van zuinig, welvarend, voorzichtig en zuinig zijn in het gebruik van verbruikbare bronnen, evenals het optimaliseren van het gebruik van tijd en geld om verspilling, verspilling en extravagantie te voorkomen.

Warren Buffet is notoir zuinig en zegt dat je om een ​​slimme bestedingsbeslissing te nemen altijd moet nadenken over de prijs en de waarde die het ons oplevert.

Investeren is gemakkelijker dan u denkt

Om een ​​financiële investering te doen, zijn slechts 4 stappen nodig:

  1. Leer de basisterminologie.
  2. Open een effectenrekening bij een financiële instelling.
  3. Kies een investeringsfonds dat verwijst naar een grote index (IBEX-35, Dow Jones, etc.)
  4. Koop aandelen in het fonds via de effectenrekening.

Investeer voor de lange termijn

Raak niet verstrikt in dagelijkse waarderingen of marktvolatiliteit. "ENHet is veel beter om een ​​prachtig bedrijf voor een eerlijke prijs te kopen dan een eerlijk bedrijf voor een geweldige prijs.“.

Geld is niet alles

Met geld wordt niet alles gekocht en er zijn belangrijkere dingen in het leven, zoals gezondheid, familie, vriendschap, sport ... En we eindigen de post met een andere belangrijke stelregel:

Een belegger moet een risiconiveau nemen dat zijn slaap niet verstoort.

Bron

Afbeeldingscredits: www.highheeledtraders.com, www.q4.com, www.pegenunchi.blogspot.com

Blijf lezen:

  • Investor School
  • 7 financiële gewoonten van succesvolle ondernemers


Video: 5 Tips van Warren Buffett voor Beginnende Beleggers (Juni- 2021).