Investering

Investor School: geboren of gemaakt?

Investor School: geboren of gemaakt?

Niemand wordt geboren met een beleggersprofiel, maar leert, transformeert en perfectioneert op een logische en natuurlijke manier. William Cobie legt uit hoe dit proces uit verschillende fasen bestaat, vergelijkbaar met wat een investeerdersschool zou zijn.

Passie voor sparen

De eerste stap is om gepassioneerd te zijn over sparen. Passie wordt een spel en de analyse van sparen is een dagelijkse bezigheid: “hoeveel heb ik deze maand gespaard” of “welk buitengewoon inkomen zal ik hebben” zijn de vragen die periodiek bij de investeerder beginnen te rinkelen.

In dit stadium start u doorgaans met veilige beleggingen, zoals termijndeposito's of een kleine overheidsschuld.

Exponentieel leren

En dan begint een ongelooflijke periode van observeren en leren. De belangstelling om de verschillende markten te kennen neemt exponentieel toe, gebeurtenissen beginnen prijsfluctuaties met elkaar in verband te brengen en te begrijpen.

Passie blijft groeien en investeerders beginnen risico's te nemen bij beursgenoteerde bedrijven in hun land waarmee ze een zekere sympathie hebben, hetzij voor de sector, voor hun sterproduct, omdat ze een team sponsoren waar ze dol op zijn of omdat ze zich geïdentificeerd voelen met hun DIRECTEUR.

Visualisatie van kansen

Dan begint de belegger zich bewust te worden van zijn eigen capaciteiten, van zijn vermogen om te anticiperen met respect voor het milieu ... en beginnen er kansen te verschijnen.

Je hebt het spel begrepen en bent in staat om oplichting te onderscheiden van echte kansen.

Hoewel het een percentage van de beleggingen handhaaft in producten met een lager risico, in het algemeen vastrentende waarden, ligt de nadruk op nationale en internationale aandelenproducten.

Beleggerservaring

Na de eerste successen, soms veroorzaakt door de marktcyclus zelf, komt een teveel aan vertrouwen dat de aanname van grotere risico's en / of versoepeling van de investeringsbeheersing veroorzaakt.

De feitelijke ervaring wordt opgedaan na de eerste grote storing.

Na deze eerste mislukking verlaten veel investeerders de activiteit omdat trots, ijdelheid of angst om opnieuw te verliezen hun vermogen om te anticiperen buitensporig verminderen. Degenen die mislukking omzetten in leren en begrijpen dat investeren een langetermijnproces is en dat verliezen deel uitmaakt van het spel, dan studeren ze af van school en zijn ze in staat om een ​​aantal stabiele investeringen te doen, sommige speculatief, ze gaan in, uit en uiteindelijk Ze begrijpen de werking van de markt als geheel die beweegt en die veel logica heeft.

De laatste stap is dus om altijd voorbereid te zijn. Om een ​​investeringskans te benutten, moet u snel en vastberaden zijn.

Kansen moeten worden aangegrepen.



Video: Elad Gil and Pejman Nozad - Startup Investor School Day 3 (Juni- 2021).