Algemeen

Nieuw digitaal geheugen met nanodeeltjes en virussen

Nieuw digitaal geheugen met nanodeeltjes en virussen

Ze creëren een nieuw type digitaal geheugenapparaat met anorganische platina-nanodeeltjes in het tabaksmozaïekvirus (TMV).

Het werk is uitgevoerd door onderzoekers van de University of California, Los Angeles (UCLA), die bevestigen dat het resultaat toepassingen zou kunnen hebben bij de ontwikkeling van biocompatibele elektronische apparaten (Nature Nanotechnology 1 72).

In de afgelopen jaren hebben onderzoekers de buitengewone selectiviteit van biomaterialen benut door biologische moleculen te nanostructureren met anorganische materialen voor toepassingen zoals biosensoren. De UCLA-onderzoekers hebben dit idee een stap verder gebracht met een hybride biologisch systeem dat digitale informatie kan opslaan.

"We hebben een elektronisch apparaat ontwikkeld, gemaakt van aan nanodeeltjes geconjugeerd tabakmozaïekvirus, dat een uniek geheugeneffect vertoont", vertelde Yang Yang, de hoofdonderzoeker van de groep aan de Universiteit van Californië, aan physicsweb.org. “Dit apparaat kan worden gebruikt als een elektrisch bistabiel geheugenapparaat, waarvan de geleidbaarheidstoestanden kunnen worden geregeld door middel van een voorspanning. De staten zijn niet vluchtig en digitaal herkenbaar ”.

Bron: http://physicsweb.org

Onderwerpen met betrekking tot digitaal geheugen en nanotechnologie:

  • Nanotechnologie nieuws: geheugen gegevensopslag en
  • De markt van de geheugen gebaseerd op nanotechnologie
  • Samsung ontwikkelt een geheugenmodule


Video: Amethi Express - Superhit Full Bhojpuri Movie - Kanchana,Sunil Maurya - Bhojpuri Full Film 2017 (Mei 2021).