Natuurlijk medicijn

Aloë Vera: eigenschappen en voordelen voor onze gezondheid

Aloë Vera: eigenschappen en voordelen voor onze gezondheid

De aloë vera-plant is door de geschiedenis heen gebruikt voor een groot aantal toepassingen, variërend van huidaandoeningen tot obstipatie. Het is een plant die erom bekend staat helende ontstekingsremmende en genezende eigenschappen.

Aloë Vera is een plant die wordt gebruikt voor de bereiding van veel huismiddeltjes, dit zijn enkele van de ongelooflijke voordelen ervan.

1. Voorkomt ziektes

De Aloë Vera-plant bevat een zeer hoog gehalte aan antioxidanten die vrije radicalen in uw lichaam bestrijden, ze neutraliseren en voorkomen dat ze evolueren naar ziekten, zoals kanker.

Een zeer interessante studie uitgevoerd in China toonde aan dat het ontwikkelingsstadium waarin de plant wordt aangetroffen, het niveau van zijn antioxiderende kracht bepaalt (het bereiken van de maximale antioxidantconcentratie op ongeveer 3 jaar oud).

2. Helpt bij de spijsvertering

Aloë Vera bevat 8 specifieke enzymen die de spijsvertering bevorderen. Aloë Vera-enzymen helpen vooral bij de vertering van suikers en vetten die het voedsel dat we eten bevat en bevorderen de opname van voedingsstoffen.

3. Bevat essentiële aminozuren

Aloë Vera bevat 19 van de 20 aminozuren die ons menselijk lichaam nodig heeft! Het menselijk lichaam maakt slechts 12 van deze essentiële aminozuren aan, dus de overige 8 aminozuren moeten worden geconsumeerd in de vorm van voedsel of drank. Daarom is het goed voor onze gezondheid om af en toe een aloë vera-blisterverpakking te nemen of een drankje dat aloë vera bevat.

4. Bevordert de glans van de huid

Aloë Vera bevat 10 van de belangrijkste en meest heilzame mineralen voor de huid (Het is ook veel goedkoper dan "minerale make-up").

Deze essentiële mineralen voor de huid zijn calcium, chroom, koper, ijzer, magnesium, mangaan, kalium, fosfor, natrium en zink.
De beste manier om het aan te brengen is in de vorm van aloë vera-gel / extract 's nachts voor het slapengaan. Op deze manier worden we 's ochtends wakker met een helderdere en frissere huid.

5. Helpt bij het genezen van acne

Zoals we in de vorige paragraaf hebben vermeld, bevat Aloë Vera 10 zeer belangrijke mineralen, waaronder zink.

Zink is vaak te vinden in natuurlijke vitamines en huidverzorgingsproducten om puistjes te behandelen. Het is zowel oppervlakkig als het inslikken gunstig voor acne. Zink vermindert de hoeveelheid natuurlijke olie (of talg) die op uw huid wordt geproduceerd. Het kan ook helpen bij het herstellen van de huid die al is beschadigd door de aanwezigheid van acne. Studies suggereren dat het optreden van acne bij een persoon het gevolg is van een afwezigheid of gebrek aan zink in het dieet van de persoon.

6. Verlicht pijn

Aloë Vera bevat veel enzymen (moleculen van eiwitachtige aard) maar er is er één in het bijzonder die hiervoor verantwoordelijk is de pijn verzachten. Zijn naam is "Kinase" en het helpt verminderen ontstekingen wanneer aangebracht op de huid. Er zijn ook enzymen die al het dode weefsel in de wond verteren, waardoor er meer ruimte is voor genezing, maar het kinase-enzym is het bekendst als het gaat om pijnverlichting.

7. Anti-kankerverwekkend

Onderzoekers hebben ontdekt dat aloë vera een ongelooflijke actieve stof is tumorvorming voorkomen in ons lichaam. Desondanks kunnen ze, aangezien het onderzoek nog niet is afgerond, niet beweren dat Aloë kanker onderdrukt.

Van de onderzoeken die tot nu toe in onderzoek zijn uitgevoerd, was er een zeer onthullend. De studie onderzocht een grote groep longkankerpatiënten en rokende patiënten. In de studie werd waargenomen dat de inname van Aloë Vera-sap (de gel) longcarcinogenese voorkwam.

8. Haargroei

Aloë Vera activeert de haargroei nieuw naast het stimuleren van bestaande follikels door de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te vergroten.

Aloë Vera bevat een soort enzym dat bij sommige mensen de haargroei bevordert. Het reinigt ook de hoofdhuid door het PH-niveau in evenwicht te brengen. Als de hoofdhuid schoon is en een goede bloedcirculatie heeft, kan niets een goede haargroei stoppen.

9. Verlaagt de bloedsuikerspiegel

Diabetes is een stofwisselingsstoornis die wordt gekenmerkt door een verminderde insulinesecretie (wat betekent dat de alvleesklier te hard moet werken om suiker in energie om te zetten).
Er was een studie die werd uitgevoerd bij 3000 Indiase patiënten met diabetes (maar op een laag niveau) die bestond uit het voeren van de patiënten met Aloë Vera-gel op brood. In de resultaten werd opgemerkt dat inderdaad inname van aloë vera had de bloedsuikerspiegel met 90% verlaagd van de gevallen.

Verwante lezing

  • Top 10 kruiden en specerijen voor diabetes
  • Geneeskrachtige kruiden tijdens de zwangerschap
  • Natuurlijke remedies tegen haaruitval


Video: 20+ MAGICAL REMEDIES WITH ALOE (Mei 2021).