Tips

Sla een paar dagen per week het avondeten over om af te vallen

Sla een paar dagen per week het avondeten over om af te vallen

Kan vóór het eten en het overslaan van het avondeten u helpen uw gewicht onder controle te houden?

We hebben altijd gehoord dat het overslaan van maaltijden niet wordt aanbevolen als we willen afvallen, maar nu suggereert een nieuwe studie dat we de mogelijke voordelen misschien over het hoofd zien.

Vroeg voeren met tijdbeperking.

In de nieuwe studie stellen de onderzoekers dat voor elke dag voor een kleiner tijdvenster eten en het avondeten overslaan, kan het een positief gezondheidseffect hebben.

De effecten van vasten en tijdgebonden eten zijn onderzocht en getest op dieren, maar het onderzoek naar menselijke proefpersonen staat nog in de kinderschoenen. Bij dieren lijkt het de vetmassa en het risico op chronische ziekten te verminderen.

Elf mensen werden geëvalueerd, met een gemiddelde leeftijd van 32 jaar en een gemiddelde body mass index van 30 (beschouwd als zwaarlijvig).

De deelnemers aten altijd hetzelfde aantal calorieën, en alleen de tijd totdat ze konden eten, veranderde elke dag. Er waren twee voedingsbenaderingen:

• Consumptie beperkt in de tijd: ze aten alleen tussen 8 uur 's ochtends en 2 uur' s middags.

• Een typisch maaltijdpatroon: at tussen 8 uur 's ochtends en 8 uur' s middags.

Verbrande calorieën, verbrande vet en eetlust werden vergeleken voor de twee eetpatronen.

Met het tijdgebonden eetpatroon blijkt dat verhoogde de hoeveelheid vet die in de middag werd verbrand, maar niet de hoeveelheid totaal verbrand vet.

Deelnemers ze hadden geen honger meer, ondanks dagelijks 18 uur vasten.

Voordelen op lange termijn?

De auteurs van het onderzoek stellen dat, aangezien het lichaam een ​​interne klok heeft en veel aspecten van het metabolisme 's ochtends beter werken, eten in overeenstemming met onze interne klok (eerder op de dag eten) kan helpen om vet te verbranden.

Het is echter belangrijk op te merken dat studieresultaten zijn nog erg voorlopig, en het is onduidelijk hoe de timing van een maaltijd het algehele gewichtsverlies op de lange termijn kan beïnvloeden.

Peterson C. Vroeg eten of overslaan, kan een effectieve strategie voor gewichtsverlies zijn. De jaarlijkse bijeenkomst van de Obesity Society. New Orleans, 2020. Meer informatie.

Blijf lezen:

  • Tips om af te vallen
  • Wat is de beste oefening om af te vallen?
  • 7 fouten die u niet zou moeten maken als u wilt afvallen
  • 6 dingen die je niet moet drinken als je probeert af te vallen


Video: 10 Tips: Makkelijk Minder Calorieen Eten - Afvallen (Mei 2021).