Tips

8 voedingsmiddelen die je huid kunnen helpen beschermen tegen de zon

8 voedingsmiddelen die je huid kunnen helpen beschermen tegen de zon


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voedsel- en zonbescherming

Sommige voedingsmiddelen hebben de kracht om onze huid te beschermen tegen de schade die wordt veroorzaakt door UV-straling van de zon

Als u de natuurlijke afweer van het lichaam tegen schade door de zon wilt versterken, zijn hier enkele voedingsmiddelen die u enige bescherming tegen de zon kunnen bieden:

We weten dat een fundamenteel punt om schade aan onze huid te voorkomen die blootstelling aan de zon kan veroorzaken, de Zonnebrandmiddelen.

Maar dat blijkt ook eten het kan ook een soort zijn "Intern zonnescherm". Dit betekent natuurlijk niet dat we zonnebrandcrème moeten gaan vervangen door voedsel, maar het betekent wel dat sommige voedingsmiddelen onze huid extra beschermen tegen schadelijke uv-straling, en dat alles zal bijdragen aan het verminderen van de schade door de zon.

1. Bessen en steenvruchten

Aardbeien, bosbessen en kersen bevatten hoge vitamine C-waarden, die schade door vrije radicalen veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling kan verminderen. Vitamine C stimuleert ook collageenproductie, belangrijk voor de jeugdige uitstraling van de huid.

Kersen bevatten melatonine, dat de huid beschermt tegen UV-straling en zonnebrandschade herstelt.

2. Groene bladgroenten

De spinazie, de boerenkool en de snijbiet kan het risico op plaveiselcelkanker met 50% verminderen.

Naast bètacaroteen bevatten veel groene bladgroenten een hoog gehalte aan foliumzuur en vitamine A, C en E. broccoli Het is rijk aan sulforafaan, een antioxidant die cellen helpt zichzelf te beschermen tegen UV-straling.

Verse kruiden zoals peterselie, basilicum, salie en rozemarijn Ze zitten ook boordevol huidbeschermende antioxidanten.

3. Rood en oranje fruit

Hij lycopeen en de beta-caroteen zijn antioxidanten die bescherm de huid voor zonnebrand en is voorstander van de eliminatie van vrije radicalen.

Tomaat, papaja, guave, rode peper, watermeloen of roze grapefruit zijn rijk aan lycopeen. Watermeloen bevat 40% meer lycopeen dan tomaten.

En wortel, zoete aardappel, pompoen, mango en abrikoos zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen.

4. Algen

De spirulina en chlorella bevatten de astaxanthine antioxidant dat het niet alleen de huid en ogen beschermt tegen UV-straling, maar ook vrije radicalen en ontstekingen bestrijdt en zo schade door de zon door UV-straling helpt voorkomen.

Deze antioxidant komt naast algen ook voor in garnalen en zalm.

5. Chocolade

Donkere chocolade heeftgrote hoeveelheid flavonoïden, die helpen bij het verbeteren van het vermogen van de huid om zonnebrand te behandelen.

Pure chocolade met meer dan 70% cacao bevat vier keer zoveel fenolen en catechines in thee, en sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het de tolerantie voor de zon met wel 25% kan verhogen.

Wist je dat mensen die gedurende 3 maanden elke dag een ons pure chocolade met een hoog percentage cacao consumeren, er langer over doen voordat hun huid rood wordt bij blootstelling aan de zon dan degenen die dat niet deden?

6. Vis

Zalm, haring, makreel, forel en sardines zijn rijk aan Omega-3 vetzuren, een van de goede vetten die beschermen tegen schade door de zon.

Om ervoor te zorgen dat we genoeg omega-3 vetzuren binnenkrijgen, moeten we in ieder geval consumeren twee porties vis per week. Als je de smaak van vis niet lekker vindt, kun je ook een visoliesupplement gebruiken.

7. Thee

Zwarte, witte en groene thee zijn hoog in polyfenolen en catechinen, twee soorten flavonoïden die de huid helpen beschermen tegen UV-straling. Groene thee is het meest effectief, omdat het grote hoeveelheden polyfenol epigallocatechine-3-gallaat (EGCG) bevat.

8. Amandelen

Een van de beste bronnen van Vitamine E het zijn amandelen. Ze bevatten ook een hoog gehalte aan quercetine, een flavonoïde die de huid beschermt tegen UV-straling.

Uit een onderzoek bleek dat deelnemers die 20 amandelen per dag aten, minder zonnebrand hadden bij blootstelling aan UV-licht dan degenen die de amandelen niet aten.

Blijf lezen:

 • Welke zonbeschermingsfactor moet ik gebruiken?
 • Belang van bescherming tegen de zon bij kinderen
 • De meest voorkomende fouten bij het gebruik van zonnebrandcrème


Video: Wat jouw lichaamsvorm je vertelt over jouw hormonen en voeding (Juni- 2022).


Opmerkingen:

 1. Martel

  Ik denk dat je je vergist. Laten we bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 2. Erkerd

  Bravo, je werd bezocht door eenvoudig een prachtige gedachte

 3. Dracon

  This is your opinion

 4. Eblis

  Bravo, I think this is a brilliant idea

 5. Broin

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik kan mijn positie verdedigen.Schrijf een bericht