Informatie

Betekenis van de naam Andrés

Betekenis van de naam Andrés

Andrew is een mannelijke naam van Griekse oorsprong "andrós", de betekenis is"Hij die een viriele man is"

Geschiedenis en de heilige

Saint Andrew Kim, priester, werd geboren in Solmoe, Korea in 1821, in een christelijk gezin met grote volharding in hun geloof ondanks vervolging. Hij werd seminarist van de Society of Foreign Missionaries of Paris. In 1837 werd hij met twee metgezellen naar Macao gestuurd en in 1845 werd hij de eerste Koreaan die tot priester werd benoemd. Hij keert terug naar Korea om zijn evangelisatiemissie op een verborgen manier te vervullen, aangezien het verboden was. Nadat hij in Seoul als martelaar werd ontdekt. Beschermheer van priesters in Korea.

SuSanto wordt op 20 september gevierd met de martelaar Pablo Chong.

Saint Andrew, apostel. Hij werd geboren in Bethsaïda, Galilea in de eerste eeuw, de zoon van Jona en broer van Simon Peter. Jezus verbleef in zijn huis toen hij predikte in zijn stad. Sint Andreas is de eerste discipel van Jezus, een eer die hij deelt met Sint Johannes de Doper. De heilige Andreas en de heilige Simon Petrus volgen Jezus, Andreas is getuige van de meeste wonderen van Jezus. Na de hemelvaart van de Heer is er niet veel bekend over de prestaties van Simon Peter en Saint Andrew. Er zijn in dit opzicht geen betrouwbare gegevens, volgens de traditie wijdt Sint Andreas zijn apostolisch leven in en wordt erover verteld in El Ponto en Bitinia; Scythia en Tarcia; Epirus en Achaia. De legende vertelt ons over de kruisiging van Sint-Andreas aan het kruis van zwaarden.

SuSanto wordt gevierd op 30 november.

Andere SantosAndrés: San Andrés, abt wordt gevierd op 5 februari; SanAndrés, bisschop op 26 februari; Sint-Andreas, martelaar op 10 maart, 23 september en 15 mei; Sint-Andreas, monnik op 16 juni; San Andrés, tribune op 19 augustus; onder andere.

Variant van Andrés:

 • Andrew, vrouwelijk Andrea en variant van Andrea: Andreina, Andresa


Andrew in andere talen:

 • Catalaans:Andreu,
 • Frans: André,
 • Engels: Andrew;
 • Italiaans: Andrea.


Andrea in andere talen:

 • Catalaans:Andrea;
 • Frans. Andrée;
 • Italiaans: Andreina.

Beroemde, beroemde historische figuren met de naam Andrés:

 • Andrés de Vandelvira, werd geboren in Albacete in 1509 en wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande architecten van de renaissance uit de 16e eeuw.
 • Andres Segovia, werd geboren in de provincie León in 1893. Beschouwd als een van de meest opmerkelijke musici van de twintigste eeuw, in de interpretatie van de gitaar.
 • AndreaPisano, werd geboren in Pontadera, Italië in het jaar 1290, hij is de stichter van de Florentijnse school voor beeldhouwkunst. Zijn bekendste werk zijn de reliëfs op de bronzen deuren van Baptisterium van Florence uit 1330-1336.
 • Andrea Palladio, werd geboren in Padua, Italië in 1508, beschouwd als een van de belangrijkste architecten in de geschiedenis van de westerse architectuur, zijn werken werden ontwikkeld tijdens de late Renaissance. Talloze waren zijn werken: "Chiericati Palace, Has en Valmarana"onder andere.


Video: 10 BABYNAMEN die we leuk vinden maar niet gebruiken MEISJE en JONGEN. Kelly caresse (Mei 2021).