Tips

Waarom doet mijn hoofd pijn vlak voor de menstruatie?

Waarom doet mijn hoofd pijn vlak voor de menstruatie?

De hoofdpijn die sommige vrouwen voor of tijdens de menstruatie ervaren, wordt vaak veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden.

In de meeste gevallen komt migraine zonder reden voor, maar er kunnen ook triggers zijn zoals wijn, eten of stress. Het is wat bekend staat als menstruele migraine.

Demenstruele migraine is een aandoening die verband houdt metdaling van de oestrogeenspiegels, en treft minder dan 10% van de vrouwen.

Ze komen meestal 2 of 3 dagen voor en tijdens de menstruatie voor.

Wat veroorzaakt hoofdpijn vóór de menstruatie?

De belangrijkste theorie die menstruele migraine verklaart, is de daling van de oestrogeenspiegels die optreedt als onderdeel van de normale menstruatiecyclus. Het lijkt er ook op dat een andere mogelijke oorzaak het vrijkomen van prostaglandines in de eerste 48 uur van de menstruatie zou kunnen zijn.

Wat te doen om deze hoofdpijn te verlichten?

Strategieën die vergelijkbaar zijn met die welke worden gebruikt voor andere soorten niet-menstruele migraine, kunnen worden gebruikt om menstruatiehoofdpijn te verlichten.

  • Preventieve maatregelen.

Als preventieve maatregelen kan de arts het gebruik van triptanen, dit zijn medicijnen die hoofdpijn verlichten.

Als de cyclus is regelmatigkunt u enkele dagen voor de menstruatie preventieve hoofdpijnmedicatie nemen en tot 2 weken na het begin van de bloeding doorgaan.

Als de cyclus is onregelmatigkan de arts dagelijks medicatie voorschrijven met bètablokkers, antidepressiva en magnesium- of calciumkanaalblokkers.

  • Pijnstillers.

Niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen zoals ibuprofen.

  • Hormonale anticonceptiva.

Het kan helpen bij het verminderen van de incidentie en intensiteit van hoofdpijn die sommige vrouwen ervaren en waarvan andere methoden niet effectief zijn gebleken.

Bij dit type therapie moet rekening worden gehouden met enkele belangrijke aspecten, zoals bij migraine met aura, als ze roken of als ze hoge bloeddruk of cholesterol hebben, diabetes of obesitas, in welk geval het niet wordt aanbevolen.

  • Veranderingen in het dieet

Verminderen het verbruik van suiker en alcohol, of zelfs elimineer gluten dieet, kan de incidentie en intensiteit van hoofdpijn helpen verminderen.

De tyramine het is een aminozuur dat migraine kan veroorzaken. Het wordt aangetroffen in verouderd en gefermenteerd voedsel zoals gerookte vis, oude kaas en ingeblikt vlees.

  • Vermijd stress

Het hormonale evenwicht wordt beïnvloed door stress. Meditatie, yoga, lichaamsbeweging en lekker lachen.

  • Goede hydratatie.

Als u ongeveer 3 liter water per dag drinkt, verkleint u de kans op hoofdpijn.

Heeft u last van deze hoofdpijn als uw menstruatie nadert? Vertel ons over uw geval. Heeft u een remedie om ze te verlichten?

Blijf lezen:

  • Wat je menstruatie zegt over je gezondheid
  • 8 Mythes over menstruatie
  • Is hevig bloeden normaal tijdens de menstruatie?


Video: Mijn hormonale disbalans ervaring.. (Juni- 2021).