DIY

Zelfgemaakte voeding voor honden en katten maken

Zelfgemaakte voeding voor honden en katten maken

Vaak vragen we ons af of het ingeblikte voedsel dat we kopen echt goed voor ze is. Het is altijd beter om voor de gezondste te kiezen, en als we wat tijd hebben, kunnen we uitweiden huisgemaakt voer voor honden en katten. Lekker en gezond voer voor ons huisdier!

♦ We hebben nodig:

  • Vlees rundvlees, kip of kalkoen (zonder been) of vis (geen spikes)Gekookt
  • Groenten (broccoli, wortelen, courgette, pompoen of sperziebonen) gekookt
  • Gekookte bruine rijst (optioneel)
  • Gekookte eieren - gekookt
  • Eierschalen (optioneel)
  • Voedsel verwerker
  • Voedsel koken met water of bouillon

♦ Uitwerkingsproces:

Opmerking = lees alle stappen voordat u ermee begint

* Als we de schaal van de hardgekookte eieren gaan gebruiken, zorg er dan voor dat ze helemaal droog zijn en we hakken ze fijn tot we een poeder krijgen in de keukenmachine (de eierschaal levert calcium)

1. We doen het vlees of de vis in de keukenmachine en malen het, dan de groenten en zilvervliesrijst, met het eierschaalpoeder en dan de hardgekookte eieren toevoegen en alles malen tot een homogene en perfecte massa overblijft.

2. Als we een licht droog deeg hebben, kunnen we een beetje water toevoegen van het koken van vlees, vis of groenten, of ook een beetje natriumarme kip of visbouillon

3. De hoeveelheid voedsel varieert afhankelijk van hoeveel je wilt maken en of je het gaat invriezen en bewaren voor een andere gelegenheid. Er moet een verhouding zijn van ongeveer één groente op elke 3 delen vlees of vis. Als u bruine rijst aan het mengsel wilt toevoegen, moet u deze in dezelfde verhouding nemen als de groenten

4. Als je voor meer gelegenheden hebt gemaakt, koop of gebruik dan kleine tuppers om het zelfgemaakte voer van je huisdier in te bewaren, elk met een driedaags rantsoen, en plak een sticker met de fabricagedatum en de naam. Daarna leggen we het in de vriezer (behalve degene die we de komende 3 dagen gaan gebruiken) Bewaar het voedsel niet langer dan 3 dagen in de koelkast.

We hebben al onze zelfgemaakte voeding voor honden en katten!

 

Laatste tip:

-Ga ze het nieuwe voer beetje bij beetje introduceren, omdat het in het begin misschien niet hun aandacht trekt. Blijf steeds minder eten uit de supermarkt en meer uit huis plaatsen totdat je eraan gewend bent.Vergeet niet om elke dag droogvoer in voer van goede kwaliteit en schoon zoet water te verstrekken.

GELUK MET HET RECEPT, PET MINNAAR !!


Video: DIY hondenkoekjes u0026 DOLLY EET alle beslag op! - FIKKIE TV (Juni- 2021).