Katten

Gevaarlijk of schadelijk voer voor katten

Gevaarlijk of schadelijk voer voor katten

Er zijn nogal sybaritische katten, maar sommigen eten alles wat ze vangen: watermeloen, brood, groenten ... Heb je je ooit afgevraagd of wat je ze geeft slecht is? Je kunt maar beter uit twijfel komen. We laten u een lijst achter met de voedingsmiddelen die u uw kat niet mag geven.

Als u ze voedsel geeft dat schadelijk is of niet wordt aanbevolen, kan dit ernstige gevolgen hebben. Het is oké als je op een gegeven moment een klein stukje neemt van een van deze of we gaven hem ons eten of stoofpot die wat bevatte, maar in grote hoeveelheden en wen er maar aan om het aan hen te geven het zou niet goed zijn.

• melk

Er is altijd gedacht dat het normaal is om een ​​bord melk op de kat te zetten (we hebben het gezien op televisie en in tekenfilms), maar koemelk kan ze ziek maken. Het bevat ook lactose en veel katten zijn intolerant. Als je hem melk gaat geven die speciaal is voor katten, of in ieder geval lactosevrije melk (en een kleine hoeveelheid of verminder ze met water).

• Chocola

Het is van de meest giftige voedingsmiddelen voor katten en honden.Bevat stimulerende middelen vergelijkbaar met cafeïne die erg schadelijk voor hen zijn. Donkere chocolade is nog erger. Jij kan braken, diarree, opwinding, verhoogde hartslag veroorzaken ... En in grote hoeveelheden kan het zelfs leiden tot coma of overlijden. Geef hem geen chocola.

• Zout, bakpoeder, suiker, kruiden en smaakmakers

Iedereen pittig of hartig voedsel is niet goed voor hen. Nootmuskaat, curry, kruidnagel, peper ... En anderen kruiderijen die we in de keuken hebben om onze gerechten op smaak te brengen,we zouden niet moeten geven aan de kat.

• Koffie en thee

Cafeïne is als gif voor katten, het is erg giftig. Deze stimulerende middelen kunnen storingen in uw zenuwstelsel veroorzaken, zoals: hartkloppingen, angst, toevallen, diarree en braken.

• Uien, bieslook, prei en knoflook

Hoewel de meesten zich niet aangetrokken voelen tot het eten ervan, is er altijd een zeldzame die het wel lekker vindt. We moeten ze sindsdien niet meer geven bevatten stoffen die rode bloedcellen uit het bloed verwijderen en hemolytische anemie veroorzaken. Door ze een van deze te geven, kan het zijn fatale gevolgen.

• Druiven en rozijnen

Het is nog niet precies bekend waarom, maar druiven en rozijnen zijn slecht voor honden en waarschijnlijk ook slecht voor katten. Als milde symptomen diarree of braken, en hoe ernstig het ze zou kunnen veroorzaken nierfalen. Het is beter om geen risico te lopen en ze niet te geven.

• Alcoholische drankjes

Elke drank die alcohol bevat, is zeer giftig voor een kat, je metabolisme verwerkt het helemaal niet goed. In kleine hoeveelheden de kat zou kunnen hebben urine-incontinentie, zijn gedesoriënteerd, nerveus of zelfs agressief worden. In grote hoeveelheden, kon laat ze in coma of zelfs uitlokken dood.

• Avocado

Daarnaast Het bevat veel vet (vooral het vruchtvlees) kan leiden tot pancreatitis en ernstige maagklachten aan de katten. De hele avocadoplant is giftig voor hen.

Botten (vooral splinters)

Het is niet dat ze giftig zijn, maar sindsdien zijn ze erg gevaarlijk ze zijn versplinterd en bij het afscheid kan problemen veroorzaken met uw spijsvertering of mond. Het ergste: de kip en het konijn. Kraakbeen kunnen wij u veilig toedienen, maar normale botten, het is beter om niet te riskeren en geen te geven.

• Rauw, zout vlees en worst

Hoe kun je ze rauw vlees geven, maar misschien wordt het tegenwoordig niet meer zo vaak aanbevolen. U loopt mogelijk risico op parasitaire ziekten, zoals toxoplasmose. Het is niet goed om ze wat zout voedsel te geven: Enkele van de slechtste worsten om ze te geven zijn serranoham, mojama, chorizo ​​of salchichón. Het kan zwaarlijvigheid, hypertensie of pancreatitis veroorzaken. We kunnen je geven af en toe ham of kalkoen vleeswaren, maar waarvan ze zijn verminderd in zout.

• Xylitol

Zelfs als Het is nog niet bekend dat deze zoetstof giftig kan zijn voor katten, voor honden wel, en als iemand echt niet duidelijk is, bij twijfel is het beter om geen risico te lopen. Als het slecht is voor honden, kan het naar mijn mening net zo goed slecht zijn voor katten: Het is beter om het te vermijden.

• Rauwe vis en ingewanden van vis

Rauwe vis kan bacerias of zelfs anisakis bevatten, een parasiet die alleen wordt geëlimineerd als de vis van tevoren wordt gekookt of ingevroren. Het heeft ook een enzym dat een tekort aan vitamine B veroorzaakt in het lichaam. Als kracht kunnen we het ooit geven, maar het wordt niet helemaal aanbevolen.

• Citroen, sinaasappel of grapefruit

Het is namelijk niet goed voor katten ze hebben veel sterke etherische oliën. Of ze het nu eten of zuigenkan braken, diarree veroorzaken en we konden hem zien in een lethargische of neerslachtige toestand. Het goede nieuws is dat ze het meestal niet lekker vinden en zich niet aangetrokken voelen tot het eten ervan.

• Groene tomaten en rauwe aardappelen

Deze voedingsmiddelen Ze bevatten een giftige bittere alkaloïde die gewelddadige lagere gastro-intestinale symptomen kan veroorzaken. De bladeren en stengels zijn bijzonder giftig. (Tomaten in voer voor huisdieren zijn rijp en hoeven geen reden tot bezorgdheid te zijn omdat ze in relatief kleine hoeveelheden voorkomen).

• Noten

De noten zijn ten zeerste afgeraden voor huisdierenof ze nu zout hebben of niet. Ze kunnen veroorzaken nierfalen, diarree, braken en spijsverteringsproblemen.

• Rauwe eieren

Vergelijkbaar met het probleem van rauwe vis, sinds czij hebben avidin, een stof die de opname van vitamine B verhindert. Niet dat het gevaarlijk is, maar het wordt niet aanbevolen.

Voedingsmiddelen die niet worden aanbevolen, worden vaak gegeven vanwege een gebrek aan taurine

Taurine voor katten is een essentieel aminozuur dat ze hun eten al zouden moeten opnemen dat ze het niet zelf kunnen produceren in voldoende hoeveelheid. Hoewel we het u van tijd tot tijd kunnen geven, is dat zo voedsel dat niet wordt aanbevolen om constant te worden gegeven vanwege een gebrek aan taurine. Dit zijn:

  • Ik denk voor honden - honden produceren al voldoende taurine, dus het zit niet in hun voer
  • Tonijn in blik voor menselijke consumptie - ook in grote doses kan het kwikvergiftiging veroorzaken

Onthouden:

  • Geef uw kat nooit zelfmedicatie. Geef hem geen medicijnen voor mensen!
  • Zorg voor dagelijks vers, schoon water en houd uw containers uit de zon.
  • Een kleinere of lichtere kat kan vergiftigd raken door minder schadelijk voedsel te eten.
  • Het vermoeden dat uw kat bedwelmd is en vertoont symptomen zoals braken, diarree, duizeligheid ... enz. Breng hem gerust naar de dierenarts. Actietijd telt en u kunt zijn leven redden.

En reageren op het begin van het artikel; katten konden watermeloen eten, wat brood(af en toe een stuk, niet vaak gebruikt om het te geven) en bepaalde groenten Geen probleem, zoals: wortelen, erwten of sperziebonen.Groetjes, vrienden van de kittens!

Blijf lezen:

  • Planten die giftig zijn voor katten
  • Schadelijk voer voor honden
  • Zelfgemaakte voeding voor honden en katten maken
  • Populaire overtuigingen en valse mythen over katten


Video: ONZE KITTEN SAMEN OPHALEN u0026 EERSTE KEER BIJ ONS THUIS VLOG#175. SUNSEEREE FAMILIE VLOG (Mei 2021).