Katten

Hoe u uw kat kunt koelen bij warm weer

Hoe u uw kat kunt koelen bij warm weer

Een kat koelen bij zeer hoge temperaturen

Katten in de zomer -of wanneer de hoge temperatuur knijpt- zijn goede kandidaten voor een zonnesteek of een hele slechte tijd hebben. Als we in een hittegolf zitten (en we lijden er zelf onder), hebben zij, die niet kunnen zweten zoals wij en met al die vacht, het veel erger.

Deze zijn goed tips om in gedachten te houden om meer op te letten op deze momenten van extreme hitte.

Verfris je huis zo veel als je kunt

Een van beide ramen openen (oog, met kattenbescherming als een net, er zal geen ongeluk gebeuren) als ventilatoren of airconditioning plaatsen indien nodig zal uw kat het waarderen. Zeker als je op de bovenste verdieping of zolder woont. Ventileer de woning goed en op momenten dat de zon erg hoog staat of je huis raakt, Luifels laten zakken, gordijnen sluiten, jaloezieën laten zakkenen zelfs de vloer dweilen vanuit het huis elke dag (zelfs alleen met water) zal uw huis opfrissen.

Geef uw kat meer water dan normaal

EN moedig hem aan om te drinken. Veel katten vergeten water te drinken of vinden het niet prettig waar ze de drinkbak hebben. Een goede optie is plaats twee containers met water in twee verschillende delen van het huis, tenminste in de zomer of als het warm is. Het is erg belangrijk om uw water elke dag te verversen, plaats het nooit in de zon, en als je kunt, Voeg wat ijsblokjes toe of meng het met water uit de koelkast. Zijn water blijft langer vers en je moedigt hem aan om meer te drinken. Als je het kunt betalen, kun je voor haar een drinkfontein kopen.

Je kunt speciale ijsjes maken

IJs voor mensen is niet geschikt voor hen. Een eenvoudig en veilig ijsje voor hen is om hun natvoer in te vriezen, haal het een paar minuten uit de vriezer en geef het aan hem. We kunnen het ook in een ijsemmer doen en invriezen en gaan Het eruit halen zoals we willen in blokjes. We kunnen ook een ander ijsje voor je maken met zoutarm (of zoutloos) of natriumarm kippenbouillon.

Geef hem een ​​vochtige handdoek en maak zijn poten nat

U kunt afnemen met een vochtige doek of handdoek (zonder te druppelen) voor zijn hoofd en lichaam om het op te frissen. Leg hun benen in een kom met water om het op te frissen. Als hij weigert of het helemaal niet leuk vindt, forceer hem dit dan niet.

Verander haar bed voor een katoenen bed of leg een laken of een doek over haar heen

Velen van ons hebben bedden voor huisdieren die zacht en erg warm zijn, vooral als het koud is. In de zomer of als het warm is, zullen ze er een hekel aan hebben. Een optie is heb een bed voor als het warm is (gemaakt van katoen) of we kunnen een katoenen doek op je bed leggen (hetzelfde als er warme tapijten zijn).

Je kunt hem een ​​kartonnen huis maken

Karton is een uitstekende isolator tegen kou en hitte. U kunt een goede kartonnen doos pakken en er wat openingen in maken, uw kat zal het leuk vinden om naar binnen te gaan. Onthoud dat het karton is, het is niet onfeilbaar, dus zet de doos niet in de zon of iets dergelijks omdat het zal verschroeien.

Borstel en kam haar haar elke dag om dood haar te verwijderen

Hoe meer haar, hoe meer warmte. Door het te kammen verfriss je het niet alleen, maar voorkom je ook dat er meer haarballen in zijn maag ontstaan door te zuigen en te wassen, en je voorkomt dat hij overgeeft. Je zult zien hoeveel haar het loslaat en ook blijft je huis schoner en met minder pluisjes.

Met kattengras kun je een natuurlijk bed maken

Koop een grote en brede pot of bak (bij voorkeur keramiek of klei) en die is niet erg diep, en plant graszaadjes voor katten. Als ik eenmaal ben gegroeid over een paar dagen (als je een goede lengte hebt, niet eerder) je kunt het op je kat doen. Veel katten liggen graag op het gras omdat het koel is en ook, dit kan ook worden gegeten als je wilt.

Laat uw kat NOOIT in de auto achter als het warm is

Of je het raam nu een beetje opent om haar te laten ademen of niet, bij hoge temperaturen kan het binnen enkele minuten afsterven. Doe dit nooit, ook niet als het voertuig in de schaduw staat.

Onthouden!

  • De schaduw is de grote bondgenoot. Uw kat moet schaduw hebben om in te schuilen.
  • Let op tekenen van een zonnesteek. Let op. De meest getroffen katten zijn oudere katten, zwaarlijvige katten en baby- of kleine kittens.
  • Bij elk teken van een zonnesteek, of als je merkt dat het niet goed met je kat is, bel of ga naar de dierenarts eerder.


Blijf lezen:

  • Hoe u uw hond kunt koelen
  • Hoe een konijn te koelen
  • Hoe maak je ijs voor honden


Video: Konijnen laten afkoelen. voorkom hitte bij konijnen. Elysedier (Mei 2021).