Wetenschappelijke vooruitgang

Pil om in vorm te komen zonder te sporten

Pil om in vorm te komen zonder te sporten

Amerikaanse wetenschappers ontwikkelen die pil biedt de voordelen van lichaamsbeweging zonder dat u een spier hoeft te bewegen. In tests bij muizen met het tweede medicijn konden de knaagdieren dat wel ren tot 44% meer zonder voorafgaande training, wat suggereert dat mensen hetzelfde zouden kunnen doen.

De wondermiddelen: AICAR en GW1516

De twee medicijnen, gebeld AICAR en GW1516, lijken een effect te hebben op een gen dat betrokken is bij de ontwikkeling en regulatie van spieren. Dit "Master-gen" (PPAR-delta) Het heeft het vermogen om de activiteit van veel andere genen te beheersen, dus het aanbrengen van enkele aanpassingen kan een groot effect hebben op hoe het menselijk lichaam werkt.

De studie en de resultaten

Hij eerste stap van het onderzoek bestond uit veroorzaken een genetische verandering bij muizen ontworpen om de activiteit van dat hoofdgen te versterken. De verandering veroorzaakte een grotere ontwikkeling van de spieren, die meer vet gingen verbranden dan suiker. Het veranderde de muizen ook in echte "marathonmuizen", die veel meer dan normaal op het stuur konden rennen.

Hij volgende stap was hetzelfde effect bereiken met een medicijn, in plaats van een genetische wijziging:

  • GW1516: Voor de eerste versie van de pil gebruikten de onderzoekers een medicijn genaamd GW1516. In tests met muizen zagen ze dat de pil vet verbrandde, maar ze merkten geen verandering in de prestaties van de muizen tijdens het sporten totdat ze ze begonnen te trainen met lange sessies aan het stuur. Eindelijk de muizen die het medicijn hadden ingenomen slaagden erin 77% meer te rennen dan degenen die hadden getraind zonder de pil te slikken.
  • AICAR: Vervolgens besloten de onderzoekers om voor de volgende versie van de pil een ander medicijn te proberen, AICAR genaamd, dat nog een stap verder gaat door een andere manier te vinden om op hetzelfde cellulaire mechanisme in het spierstelsel in te werken. De resultaten waren zelfs nog beter, aangezien de muizen deze keer niet hoefden te trainen en, toen ze het medicijn slechts vier weken gebruikten, 44% meer op het stuur gerend zonder een eerdere oefening te hebben gedaan.

Mogelijke toepassingen van de pil

Volgens de hoofdauteur van de studie, professor Ronald Evans van het Howard Hughes Medical Institute en het Salk Institute of California, kunnen deze medicijnen in de toekomst helpen bij het bestrijden van ziekten die leiden tot spierverslechtering of het verbeteren van de gezondheidsvoordelen van de lichaamsbeweging bij mensen die risico lopen op ziekten zoals diabetes.

De ontdekking van deze medicijnen heeft echter voor veel controverse gezorgd, voor de vrezen dat ze in de sportwereld kunnen worden misbruikt. Om dit te voorkomen heeft Evans een test ontwikkeld waarmee deze medicijnen zowel in het bloed als in de urine van atleten kunnen worden opgespoord.

Bron: BBC Health

Wat is er tegenwoordig van deze stoffen terechtgekomen?

Bijwerken (31/03/2016)

De GW1516

De eerste van de medicijnen die in het onderzoek werden gebruikt, GW1516, die ook andere namen ontvangt, zoals GW501516, GSK-516, Cardarine of Endurobol, werd onderzocht door het farmaceutische bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) in een poging om de spieren vet te laten verbranden in plaats van suiker en zo het gehalte aan "goede cholesterol" te verhogen.

Het bedrijf stopte echter met de onderzoeken en ontdekte in tests met muizen dat bij elke dosis het medicijn veroorzaakte snel kanker in veel organenDeze omvatten de lever, blaas, maag, huid, schildklier, tong, testikels, eierstokken en baarmoeder.

Bron: powermyself.com

In 2009 waarschuwde GSK het World Anti-Doping Agency (WADA) voor de risico's van dit medicijn vanwege geruchten dat sommige atleten het zouden kunnen gebruiken om hun prestaties te verbeteren en het bureau heeft het medicijn opgenomen in de lijst met verboden stoffen.

Momenteel heeft de GW1516 niet alleen geen goedgekeurd therapeutisch gebruik, maar alle onderzoeken zijn opgeschort vanwege kankerverwekkende effecten.

Helaas wordt het medicijn desondanks op tal van websites geadverteerd als een wonderpil voor atleten en bodybuilders; en sinds 2013 zijn gebruik in de sportwereld als dopingmiddel meer dan eens, vooral in de wielersport.

AICAR

Studies hebben aangetoond dat AICAR vermindert de frequentie en omvang van myocardinfarct bij mensen met maximaal 25%, door de bloedstroom naar het hart te verbeteren. Het is ook aangetoond dat het het risico op vroegtijdig overlijden vermindert en het herstel verbetert na een operatie die is uitgevoerd als gevolg van een ischemisch letsel.

De afgelopen jaren zijn er ook verschillende onderzoeken uitgevoerd om de effecten ervan te verifiëren, zoals mogelijk middel tegen kanker voor verschillende soorten kanker; voorlopig met positieve resultaten.

Bron: uk-peptides.com

Bovendien is aangetoond dat muizen vergemakkelijkt het afvallen, verbetert de sportprestaties en verhoogt de bloedzuurstof, zelfs zonder te sporten. Te verlaagt de bloedsuikerspiegel. Op dit moment valt echter nog te bezien of de resultaten kunnen worden geëxtrapoleerd naar mensen, in welk geval het gunstig zou kunnen zijn voor de behandeling van obesitas en diabetes; en om de conditie te verbeteren van patiënten die vanwege hun toestand geen lichamelijke inspanning kunnen doen.

Helaas, hoewel deze resultaten nog niet zijn bevestigd bij mensen, zijn de angsten van Evans in vervulling gegaan en AICAR heeft antidopingagentschappen meer dan één keer hoofdpijn bezorgd in de afgelopen jaren, ter vervanging van het beroemde EPO.

Blijf lezen:

  • Ze verzinnen een pleister om diabetes onder controle te houden zonder te hoeven prikken
  • Nieuwe behandeling voor uitgezaaide kanker met verbluffende resultaten
  • Er komt een nieuwe mobiele bloedsuikermeter op de markt
  • Afvallen zonder een dieet te volgen?


Video: Dit gebeurt er als je het heftige keto-dieet probeert (Mei 2021).