Informatie

Natuurparken van León

Natuurparken van León

Gids van León

Parken en beschermde natuurgebieden van de provincie León

Nationaal en regionaal park Picos de Europa in León:

Het is gelegen in het noordwesten van de provincie, in het Centraal Massief van León en heeft een oppervlakte van 12.6767 Ha verdeeld over Asturië, Cantabrië en Castilla-León.

Wat het deel van Leon betreft, het heeft als afbakening het westelijke massief of de Cornión en het centrale massief van de Urrieles. Hun pieken hoger dan 2.500 meter. ze zijn allemaal: Torre Cerredo, El Llambrión, Torre Blanca en La Peña de Santa de Castines.

Wat betreft het regionale deel van de Picos de Europa, ze bevinden zich in het zuidelijke deel van de provincie, in de Porma en Esla riviervalleien. In deze regionale helling zijn er de Mampobre-toppen en de Yordas- en Gilbo-toppen. In hun hoogste en rotsachtige gebieden vertegenwoordigen ze formaties van de karst-ijstijd.

Activiteiten: wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, klimmen, bergbeklimmen, vissen, paardrijden.
Uw toegang
: vanuit León ga je naar Villablino, via de Puerto de Leitariegos en neem de Ctra. AS-213
of door de AS-15 die Degaña doorkruist en de Puerto del Rañadoiro redt.
Het is weer: hoge bergen met zeer koude winters (temperaturen onder nul) en milde zomers. Het is meestal erg winderig. In de valleien regent het veel (1.500 mm.).
Zijn flora Ze worden gevormd door grote bossen van: eiken, beuken, taxus, hulst, kastanje, berken, esdoorn, lijsterbes, pijpen, grove den ...
Zijn fauna: Het is het bolwerk van de bruine beer, wolven, cirvi, gemzen, reeën, korhoenders en vele andere vogels.
Diensten: Administratiekantoor en interpretatiecentrum, 24915-Posada de Valdeón, León.
Tel.: 987-740549. Het park biedt: informatief materiaal, geleide bezoeken aan het park, observatie van dieren in het wild, bewegwijzerde routes, aanpassing voor gehandicapten en kinderwagens (slechts gedeeltelijk), interpretatieve panelen, parking, toilet. telefoons, telefoons (in nabijgelegen steden), bar-restaurant
Interessante bezoeken: in het park kan het worden gedaan Zorgt route, waardoor je naar de valleien van Valdeón en Sajambre gaat en de kloven van de rivieren Sella en Cares bereikt, totdat je de indrukwekkende Cares Throat ziet, of zoals sommigen het noemen. Goddelijke keel.

Natuurlijke ruimte van Las Médulas

Het is gelegen in de Comarca del Bierzo, ten noordwesten van het Aquilanos-gebergte en in de Sil River Valley. Ze hebben een oppervlakte van 1.115 ha. Omvat populaties van Orellán, Las Médulas en Balouta Las Médulas is de overblijfsel van enkele goudmijnen, de grootste die er zijn, die ze hebben gebouwd en geëxploiteerd.

Las Médulas zijn ontstaan ​​door de erosie van die 300 m3. aarde gewonnen door de Romeinen, om hun mijn uit te graven. Na verloop van tijd en erosie zijn er prachtige vormen en een speciale orografie ontstaan. Er wordt aangenomen dat de Romeinen 800.000 kg hebben gewonnen. van goud, dat ze naar Rome stuurden.

Op zijn beurt wordt overwogen Beschermd natuurmonument in 2002, Activa van cultureel belang in 1996, in 1997 werd het verklaard Erfgoed van de mensheid door UNESCO en ten slotte werd het verklaard "Culturele ruimte" in december 2008.

Activiteiten: wandelen, mountainbiken, paardrijden.
Uw toegang: via de N-VI-weg en in Ponferrada de N-536 naar Carucedo nemen
Zijn Flora: bezems, kastanjebomen, heidestruiken, walnotenbomen, wilgen, eiken, steeneiken, carquixa, populier, els, kurkeik, rockrose.
Zijn Fauna: wilde zwijnen, wolven, konijnen, haviken, genets, schoven, toekan duif, gezichtsslaapmuis, patrijzen.
Diensten: Bezoekerscentrum Las Médulas c / Algemeen, Tel.: Tel: 619258355 - 987420708. Archeologisch klaslokaal van Las Médulas Tel .: 987 422 848. Het park biedt: geleide bezoeken, informatief materiaal, interpretatiepanelen, maquettes, audiovisuals, fietsverhuur, routes en circuits die te voet, te paard en met de auto kunnen worden afgelegd.

Hoces de Vegacervera natuurgebied:

Het ligt ten noorden van Leon. Het heeft een oppervlakte van 5260 ha. Omvat de gemeenten Matallana, Vegacervera, Carmenes, Valdepiélago. Eenmaal daar kunt u de Valporquero-grotten, gevormd door de erosie die ze hebben gevormd tijdens enkele kilometers karstrotsgalerijen, waar stalactieten en stalagmieten te zien zijn. De Río Torío heeft diepe kloven gecreëerd in de rivierbeddingen tussen de bergen, die indrukwekkend zijn vanwege hun diepte en schoonheid.

Zijn Flora: beuk, eik, wilg, populier, kruipende jeneverbes.
Zijn Fauna: hagedissen van verschillende soorten, wolven, Pyreneese desmande, montícole, 2 zeer bijzondere insecten: Cerambuxcerdo en Geomalacus maculosus.
Interessante bezoeken: Grotten van Valporquero.

Sierra de Ancares natuurgebied:

Het ligt ten noordwesten van de provincie León, grenst aan Asturië en Lugo en heeft een oppervlakte van 56.786 hectare. Omvat de volgende populaties: Burbia, Moreda, Penoselo, San Martín de Moreda, Villar de Otero, Campo del Agua, Cela, Paradaseca, Porcarizas, Prado de Paradiña, Tejeira, Villar de Acero, Bárcena de Abadía, Fontoria, San Pedro de Paradela, Anllares del Sil , Anllarinos del Sil, Argayo del Sil, Sorbeda del Sil, Palacios del Sil, Corbón del Sil, Cuevas del Sil, Mataotero, Susañe del Sil, Tejedo del Sil, Valdeprado, Villarino del Sil, Caboalles de Abajo, Caboalles de Arriba, Lama's de Laciana, Rabanal de Abajo, Villager de Laciana, Peranzanes, Cariseda, Chano, Faro, Fresnedelo, Guimara, Trascanto, Candín, Balouta, Espinareda de Ancares, Lumeras, Pereda de Ancares, Sorbeira, Suárbol, Suertónes, Tejedo de Ancares, Villarbares , Villasumil.

Hun pieken ze hebben meer dan 1.500 meter. hoog, met glaciale gebieden van circussen en lagunes.

Het werd verklaard Regionaal wildreservaat in 1966 en biosfeerreservaat in 2006.

Uw toegang: u komt binnen via Favero.
Activiteiten: in de bergen kun je wandelen, fietsen, paardrijden, jagen en vissen.
Zijn Fauna: wolf, otter, bruine beer, middelhoge snavel, Cantabrisch korhoen, slechtvalk, slangenarend.
Zijn Flora: esdoorn, hazelaar, berk, hulst, eik, kuif, cranberry, els, cervunaal, jeneverbes, mosterd, grasland, kruipend, lijsterbes, buis, wintereik.

Natuurlijke ruimte van de San Emiliano-vallei

Het ligt ten noorden van de provincie León. Het grenst aan Asturië, tussen de regio's Luna en Bahía. Het heeft een uitbreiding: 55.200 ha. Het is een vallei omringd door hoge bergen en hoge toppen, de hoogste PeñaUbiña op 2.417 meter. Het heeft betrekking op de gemeenten: Candamuela, Cospedal, Genestosa, La Mujua, Pinos, Riolago, Robledo de Babia, San Emiliano, Torrebarrio, Torrestío, Truébano, Villafeliz de Babia, Villargusán, Villasecino, Abelgas de Luna, Aralla de Luna, Caldas de Luna, Pobladura de Luna , Rabanal de Luna, Robledo de Caldas, Sena de Luna, La Vega de Robledo, Irede de Luna, Mallo de Luna, Cabrillanes, La Cueta, Huergas de Babia, La Riera, San Félix de Arce, Torre de Babia.

In het hooggebergte zijn er morfologische zones met glaciale karst met morenen, keteldalen, ovens, valleien met carbonaatformaties van zinkgaten en uvalares.

Het contrast tussen de groene valleien waar grote en diepe rivieren doorheen stromen, met de indrukwekkende kloven en op de achtergrond de hoge met sneeuw bedekte bergen, is prachtig. Er zijn ook gletsjermeer lagunes zoals: Laguna Grande de Balhía en Laguna delas Verdes.

Activiteiten: skiën, wandelen, fietsen, bergbeklimmen, klimmen, jagen, vissen en paardrijden.
Uw toegang: je moet naar het Barrios de Luna Reservoir, neem de Ctra. A-66, dan moet je de C-623 nemen en afslaan naar de lokale LE-481, LE-482 en LE-483 die door de vallei lopen.
Zijn Flora: eik, rebollo, beuk, berk, melojo, wintereik, carbayo, jeneverbes.
Zijn Fauna: gemzen, herten, reeën, wilde zwijnen, otter, wolf, bruine beer, rallids, korhoen, steenarend, eenden, aasgier, ardeidae, vale gier.
Interessante bezoeken: ommuurd complex van Riolago de Babia, met name het Paleis van de Quiñones in renaissancestijl. Binnen dit natuurgebied kunt u bezoeken:

Sikkel van de duiven: het is een kloof geproduceerd door de rivier de Sil en gelegen in Laciana.

Calzada del Torrestío: Vanaf de voorkamer van de vallei komt de Romeinse weg genaamd Puerto de Mesa, die door de Romeinen werd aangelegd om goud te vervoeren en daarmee kun je het Cantabrische gebergte oversteken.

Camino Real de Mesta: transhumant ravijn, dat Torrestío in León verbindt met de Grado in Asturië en op zijn beurt met Extremadura.

Natuurmonument van het Baña-meer

Het ligt ten zuidwesten van León, aan de noordkant van de Sierra de Cabrera, waar het samenvloeit met de Sierra de Mina. Het werd als zodanig verklaard in 1990. Het heeft een oppervlakte van 731 Ha.

Het meer is omgeven door een glaciale cirque en grote met sneeuw bedekte bergen, met toppen van meer dan 2000 meter ... (Peña Trevinca, Peña Surbia). U kunt de bronnen van de Cabrera-rivier bezoeken. Op de top van het meer ligt het dorp La Baña, bekend om zijn typische huizen uit de regio. Een morene en zijn watervallen vallen op.

Activiteiten: wandelen, mountainbiken, vissen.
Zijn Fauna: wolf, wild zwijn, ree, haas, konijn, otter, gewone muis, patrijs, kortteenarend, retriever, steenarend, havik, gebrande slang, hagedissen, forel en hoge bergforel, adders, vos.
Zijn Flora: berk, hulst, heide, bosbes, heide, ericta, genista falcata, varen, rebollo, bezem, lijsterbes.
Interessante bezoeken: La Fervienza waterval en de regio Sanabria.

Natuurmonument van het Truchillos-meer

Het is gelegen in de Valle del Eria, in de Sierra de Cabrera, ten zuiden van de provincie León en heeft een oppervlakte van 1.066 ha .. De hoogste top is: Vizcodillo van 2.122 meter ... en bevindt zich in de Sierra de Cabrera. Het meer is glaciaal en karst-type. Het werd verklaard Natuurlijk monument in 1990.

Het meer is het hoofd van een gletsjer en de wanden van de vallei zijn de heuvels die door de gletsjer worden geproduceerd. Het landschap is van gletsjeroorsprong en bestaat uit keteldalen, lagunes, trogvalleien en morenen. Om deze reden kun je stenen vinden zoals leisteen, kwartsiet of gneis.

Activiteiten: wandelen en fietsen.
Zijn Fauna: wolf, vos, ree, wild zwijn, Pyreneese desman, wolf, konijn, otter, wilde kat, gaduña, uil, wezel, kortteenarend, Bonelli's adelaar, steenarend, valk, havik, buizerd, patrijs, kwartel, San kikker Antonio, looppad, mus, forel, hagedissen, hagedissen, slangen, ...
Uw Flora:rebollo eik, berk, hulst, lijsterbes, taxus, struikgewas, heide, bezem, kruipende jeneverbes, buxus, appelboom, orchideeën, bezem.
Interessante bezoeken: gevestigde route van het Truchillasmeer.

Regionaal wildreservaat van Mampodre

Het ligt ten noorden van Leon. Heeft betrekking op de gemeenten van: Valdelugueros, Puebla de Lillo, Macaña. Het heeft een oppervlakte van 29.238 ha. Tussen september en oktober brullen er herten.

Zijn Flora: berk, esdoorn, hazelaar, kornoelje, eik, rebollo, jeneverbes, kruipende jeneverbes, tonijn.
Zijn Fauna: Gelaarsde adelaar, kortteenarend, hermelijn, havik, mees, marter, wild zwijn, genet, hagedissen, hagedissen, haas, wolf, marter, vlieger, bruine beer, otter, gemzen, zalm, forel, adder.
Interessante bezoeken: binnen het reservaat kunt u bezoeken:

Pinar de Lillo: inheems bos van berken- en beukenbomen. U moet vooraf toestemming vragen via Tel.: 987296172, dhr. Miguel Rey (directeur Paruqede los Picos).

Pardomino-bos of zoals sommigen het noemen, de berg van de 365 valleien, gelegen nabij het Porma Reservoir.

Meer informatie over Leeuw
 • Huizen te koop in León
 • Regio's van León
 • León Interest-telefoons
 • Gids van de autonome regio Castilla y León
 • Natuurparken van León
 • León festivals
 • Golfbanen in León
 • Leon Hotels
 • Parador van Villafranca del Bierzo
 • Parador Hostal de San Marcos in León
 • De beste restaurants in León volgens Tripadvisor
 • Leon Pictures
 • Foto's van de provincie León
 • Foto's van de kathedraal van León
Plaatsen om te bezoeken in de buurt van León: Gids van Asturië, Gids van Orense, Gids van Lugo, Gids van Zamora, Gids van Valladolid, Gids van Zamora, Gids van Palencia, Gids van Cantabrië.


Video: Nationale parken in Nederland (Mei 2021).