Algemeen

Hoe leidingen of afvoeren ontstoppen

Hoe leidingen of afvoeren ontstoppen

Afvoerleidingen en -buizen vormen een essentieel onderdeel van het afvoersysteem van uw huis. Als u dat niet doet, kan het moeilijker zijn om dit op te lossen.

Hoe verstopte leidingen of afvoeren te reinigen

Afvoerleidingen zijn groter dan toevoerleidingen. De gootstenen hebben een afvoerbuis van 32 mm; douches, wasmachines, gootstenen en badkamers een buis van 40 mm; en toiletten een buis van 110 mm.

Een ander belangrijk verschil is dat de afvoerleidingen met een snelheid van minimaal 20 mm per meter naar beneden hellen om ervoor te zorgen dat het water vrij kan ontsnappen. In het verleden waren ze gemaakt van lood, maar moderne systemen zijn gemaakt van plastic.

Afhankelijk van het type plastic dat wordt gebruikt, kunnen de buizen worden verbonden door eenvoudige push-fit connectoren met rubberen ringafdichtingen, door compressie-type connectoren met rubberen “olijven”, of door lassen met oplosmiddel.

Vallen

De vallen ze zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw afvoersysteem. Het zijn waterafdichtingen die ervoor zorgen dat geuren uw huis binnendringen via de afvoeropeningen van uw gootstenen, gootstenen en toiletten. Elke sanitaire installatie die afvalwater in het afvoersysteem loost, is uitgerust met een sifon, of neemt er een op in het ontwerp.

Eigenlijk, Een sifon is een U-vormige buislus direct onder een afvaluitlaat.

Elke keer dat u een plug verwijdert of een toilet doorspoelt, blijft er een kleine hoeveelheid water in de sifon, waardoor een afsluiting ontstaat.

De vallen zijn gemaakt van plastic en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor verschillende toepassingen.

De meest voorkomende is P-trap die een horizontale uitlaat heeft. Speciale ondiepe versies die passen onder badkuipen en douchebakken. Dan is er de Band, die een verticale uitlaat heeft. Is ook de flessenval, een compact apparaat dat wordt gebruikt op plaatsen waar de sifon wordt blootgesteld, zoals onder een gootsteen.

Een voordeel van U-vormige vallen is een toegangsplug met schroefdraad aan de onderkant, die kunnen worden verwijderd om papierstoringen te verhelpen. Maar moderne plastic vallen kunnen worden gedemonteerd door de hele structuur los te maken die ze bij elkaar houdt. Hierdoor kunt u niet alleen de sifon volledig reinigen, maar heeft u ook toegang tot de afvoerleiding als er een verstopping optreedt.

Hoe maak je een verstopte gootsteen schoon

Als uw gootsteen, toilet of bad langzamer gaat terwijl u het water afvoert, is er waarschijnlijk ergens een verstopping in uw afvoerleiding. De meest voorkomende oorzaken zijn vet in de sifon of vezels die onder het scherm zitten. Als het water niet goed wegloopt en stilstaat, heb je een volledige verstopping, wat betekent dat er een verstopping in de afvoerleiding moet zitten. Probeer een aantal methoden om dit te omzeilen.

Onmiddellijke zuiger

In plaats van schadelijke chemicaliën gebruikt deze plunjer een gas dat uitzet wanneer het in contact komt met water. Dit zorgt voor sterke turbulentie die de afvoer ontstopt tot wel 20 meter afstand van agitatie in plaats van druk. Storingen veroorzaakt door haardeeltjes, zeep, papier, vet en voedsel zijn binnen enkele seconden verwijderd. U kunt het gebruiken in klompen of langzame afvoeren in gootstenen, gootstenen, badkuipen of douchebakken.

Volledig verstopte gootsteen

Vul gedeeltelijk met water en plaats het kopje van een gootsteenzuiger over de stop. Dek de overloop af met een vochtige doek om drukverlies te voorkomen. Pomp de zuiger vervolgens hard op en neer. Mogelijk moet u dit een paar keer doen.

Chemisch product

Gebruik een chemische afvoerreiniger. Draag in ieder geval altijd beschermende handschoenen en een veiligheidsbril en volg de instructies nauwkeurig op, aangezien de reiniger meestal erg giftig is. Niet gebruiken in de buurt van andere chemicaliën zoals chloor, aangezien dit gevaarlijke gassen kan afgeven. Het is ook een goed idee om wat vaseline rond de rand van het gat te smeren om het tegen beschadiging te beschermen.

Als de storing aanhoudt

Je moet de puinvanger verwijderen. Plaats een emmer eronder om het gemorste op te vangen, schroef de val los en leeg de inhoud in de emmer. Plaats de sifon weer, vervang enkele ringen of o-ringen. Maar draai niet te strak aan, want het zal in de toekomst moeilijk ongedaan worden gemaakt. Als niets de vuilvanger blokkeerde, gebruik dan een afvoervijzel om de afvoerleiding te leiden.

Hoe maak je een verstopt toilet schoon

Als er een verstopt toilet is, stijgt het water altijd bijna tot aan de rand en loopt het dan heel langzaam weg. Als de jam niet in de lade-uitgang zit, kan er een probleem zijn met het hoofdafvoersysteem.

Hier leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.

  1. Probeer vanaf een hoogte een emmer heet water in de vorm te gieten. Dit lost vaak een kleine obstructie op.
  2. Plaats een grote toiletplunjer over de uitlaat van de pan en pomp de hendel op en neer.
  3. Als dat niet werkt, gebruik dan een boormachine die is ontworpen voor een toilet. De sonde strekt zich uit rond de U-bocht en roteert door aan het handvat te draaien, waardoor de obstructie wordt verwijderd.
  4. Zorg ervoor dat u beschermende handschoenen draagt ​​en lees de instructies van de fabrikant voordat u dit doet.

Als je vragen hebt, stel ze dan aan mij en ik zal zo snel mogelijk reageren.

"Omdat alles in jouw handen ligt"


Video: 04 afsluiten van een riool (Mei 2021).