Informatie

Verhuizen naar Spanje - TIPS

Verhuizen naar Spanje - TIPS

Mensenverhuizen naar Spanjekan worden geholpen door de volgende tips en adviezen te lezen.

1. Als u kinderen heeft, kijk dan goed naar de opleidingsmogelijkheden voordat u verhuist. Spaanse scholen openen hun inschrijvingsprocedure in het vroege voorjaar, en de meeste ouders hebben ruim voor Pasen een schoolplaats voor hun kind geregeld. Kijk naar de Resi-Education sectie en bekijk onze sectie over internationalschools in Spanje. Als je wat Spaans wilt leren voordat je naar Spanje verhuist, probeer dan een van deze onlineSpaanse taalcursussen.

2. Kijk voor garanties een huis kopen in Spanje. De Spaanse wet vereist dat mensen die eigendommen verkopen "eerlijk zijn" aan mensen die ze kopen. Met andere woorden, kopers kunnen (en moeten) altijd aanspraak maken op alle grondregistratiegaranties en bewijs van betaling van alle uitstaande schulden voordat de operatie wordt voltooid voor een Spaanse notaris. Ga nooit door met een aankoop, tenzij u het wettelijk certificaat, wat dergelijke betalingen bewijst. Nogmaals, u moet worden geadviseerd door een goed Spaanse advocaat. Lees onze uitgebreide sectie over koopwoningen in Spanje.Zie ook onze Spaans-Engelse woordenlijst van onroerend goed termen, zodat u weet waar u mee te maken heeft en onderzoek de gebieden die u van plan bent in te kopen. Probeer onze nieuwe sectie van onlinegidsen naar Spanje met een provincie per provincie beschrijving van wat te zien, waar te gaan etc.

3. Houd rekening met alle kosten die hieruit voortvloeien woonachtig in Spanje Deze omvatten het volgende:

  • Maandelijkse, periodieke of jaarlijkse gemeenschapsvergoeding die verandert afhankelijk van het door uw Gemeenschap van eigenaren wat op zijn beurt afhangt van waar het pand zich bevindt en hoeveel zorg het onderhoud en het onderhoud vereist. Qutoas worden betaald aan uw eigendom Boerderijbeheerder.
  • Water-, elektriciteits- en telefoonrekeningen, te betalen om de twee maanden, meestal via de bankrekening, dus open een rekening bij een van de vele Spaanse banken het aanbieden van diensten aan buitenlandse klanten bij aankomst of zelfs voordat u verhuist.
  • Jaarlijkse onroerendgoedbelastingen en tarieven in Spanje, te betalen aan het stadhuis
  • Eventuele professionele vergoedingen betaald aan het adviesbureau dat uw papierwerk sorteert (zie Spaanse advocaatkosten)
  • Schoolgeld als u uw kind naar een internationale school in Spanje
  • Domesticexpenses - schoonmakers in Spanje rekenen een uurtarief van tussen de 7 en 10 euro per uur en zijn relatief gemakkelijk te vinden. De kosten van levensonderhoud in Spanje zijn nog steeds ongeveer 20% goedkoper dan in Groot-Brittannië, hoewel ze de afgelopen 15 jaar aanzienlijk zijn gestegen.

4. Houd er rekening mee voordat u naar Spanje verhuist dat u een NIE (Spaans fiscaal nummer) en vervolgens een verblijfsvergunning bij aankomst. U kunt eigenlijk een Nie krijgen voordat u aankomt (zie hoe je een NIE aanvraagt ​​in het VK). U heeft dit document nodig om een ​​woning in Spanje te kopen. Hoewel het verkrijgen van een NIE een vrij snelle en pijnloze oefening is, kunnen verblijfsvergunningen wel zes of zeven maanden duren na de presentatie van documenten. Of zelfs langer (het duurde 15 maanden voordat mijn laatste vergunning doorkwam) De vereiste documenten voor aanvragen voor ingezetenen zijn afhankelijk van de financiële situatie en leeftijd van de aanvrager, dus het is belangrijk om betrouwbaar advies in te winnen voordat u naar de plaatselijke politie gaat. En neem een ​​boek mee als je gaat. De wachtrijen kunnen erg lang zijn.

5. Het kiezen van een verhuisbedrijf. Bij een goed verhuisbedrijf behoudt u het beste van doe-het-zelf in combinatie met hun ervaren verhuizersploeg en voertuig. Helpen bij het inpakken, laden en lossen van de vrachtwagen is goed, want de meeste bedrijven rekenen de aarde voor volledige service en je moet hoe dan ook proberen je goederen zoveel mogelijk in de gaten te houden.

6. De flexibiliteit die u echt nodig hebt, komt meestal met het inhuren van zelfwerkgever-exploitant verhuizers. Deze vervoerders zijn een veel betere gok dan het gebruik van grote bedrijven met betaalde bemanningen, omdat ze over het algemeen geen verkoopkantoren of andere vormen van zakelijke anonimiteit hebben om zich achter te verbergen als er iets misgaat. In feite vertrouwen ze bijna uitsluitend op aanbevelingen van tevreden klanten in een zeer concurrerende markt. Probeer: www.simonmarshall.co.uk/trucking.html


Video: Zo vieren kinderen in Spanje zomervakantie (Mei 2021).